Nova verzija sajta
Fojnica domaćin članicama Unije općina TDBB-a
anida.ramic - Ponedjeljak, 30.05.2016, 13:51
Pročitano 118 puta
Klikni za više fotografija TDBB u Fojnici
Jučer je Općina Fojnica bila domaćin članicama Unije općina TDBB-a (Unija Općina Republike Turske), čiji je Fojnica član od maja prošle godine.
Naime 150 gradonačelnika i načelnika iz 15 država Evrope i Azije, među kojima i načelnik naše bratske Općine Umraniye Hasan Can, posjetili su jučer Turski kulturni centar u Fojnici te Franjevački samostan.

Fojnica je jedna od destinacija koje su tokom trodnevnog boravka u BiH posjetili načelnici, nakon Mostara, Blagaja, Počitelja, Ajvatovice i Travnika.
Inače, povod za dolazak je Samit lokalnih vlasti Evrope i Azije koji se održava danas a čiji je domaćin Općina Novi Grad Sarajevo, također jedna od članica TDBB-a.
Unija okuplja 1.103 članice iz 28 zemalja, a članice Unije su i 17 općina iz Bosne i Hercegovine.

Samit, na kojem učestvuje i načelnik Općine Fojnica Sabahudin Klisura, prilika je za razmjenu znanja i iskustava između lokalnih zajednica. Istovremeno, to je prilika da se predstave projekti članica Unije i gostiju iz BiH.
Također, na Samitu će biti održani bilateralni sastanci između općina koje već imaju bratimljenja, a i općina koje žele da uspostave saradnju sa nekim od općina iz država koje će učestvovati.

pretraga novosti :: arhiva novosti