Nova verzija sajta
Obilježen Dan Općine Fojnica
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Četvrtak, 24.03.2016, 11:43
Pročitano 176 puta
Klikni za više fotografija Dan Općine
Centralna manifestacija obilježavanja 18. marta Dana općine je bila svečana sjednica Općinskog vijeća koja je održana u sali Općine Fojnica. Sjednici su prisustvovali vijećnici OV, predsjednici političkih stranaka te uposlenici organa uprave Općine Fojnica. Nakon što je predsjedavajući vijeća Bogomir Barbić otvorio sjednicu, pročitane su čestitke koje su pristigle na adresu Općine Fojnica, povodom njenog rođendana.

U svom prigodnom obraćanju načelnik Općine Fojnica Sabahudin Klisura je govorio o historiji Fojnice, njenim bogatstvima i mogućnostima razvoja.
„Vrijeme u kojem danas živimo jeste teško ali je zasigurno i vrijeme velikih mogućnosti. Vrijeme koje treba znati iskoristiti. Iskoristiti i od Fojnice napraviti centar turizma; banjsko-rekreativnog, avanturističkog, planinskog, sportskog, napraviti mjesto za razvoj poduzetništva, mjesto sa uređenom infrastrukturom. „ istakao je u svom obraćanju, između ostalog načelnik Sabahudin Klisura.

Također prisutnima se obratio i ministar u Vladi SBK i predsjednik OO SDA Fojnica Salkan Merdžanić koji je svima poželio sretan Dan Općine i kazao kako je Fojnica mjesto koje zaslužuje da se svi borimo za njen prosperitet i napredak.

pretraga novosti :: arhiva novosti