Nova verzija sajta
Srednjoškolci dali svoj doprinos za rođendan svoga grada
Hazim Čukle - Srijeda, 23.03.2016, 12:38
Pročitano 100 puta
Klikni za više fotografija SMŠ
U povodu 18 marta, Dana općine Fojnica je u organizaciji SMŠ „Zijah Dizdarević“ Fojnica u holu škole obilježen međunarodni Dan broja Pi. Prema američkom formatu vremena 3.14 (dan mjesec) se u svijetu 14.3. obilježava kao Dan broja Pi. Ovaj datum su učenici SMŠ „Zijah Dizdarević“ u Fojnici ove godine po prvi put obilježili, kroz različite sadržaje asocijativne sa brojem Pi. Veliku podršku ovoj manifestaciji je dala Merima Sijarić, direktorica škole.

Centralni dio ovog takmičenja je održan iz memorisanja cifara broja Pi. Za prva tri mjesta su uručene novčane nagrade, a svi učesnici takmičenja su dobili zahvalnice.Takmičenje je organizirao prof. Mirnes Smajilović, profesor matematike u ovoj školi. Skromne novčane nagrade je obezbjedilo Udruženje „Prosvjetitelj“ Srebrenica, a časopis Triangle Udruženje matematičara TKPrvo mjesto je osvojila Irma Mačkić, drugo Amina Polutan i treće mjesto Faris Mušić.

Također učenici SMŠ „Zijah Dizdarević“ Fojnica su povodom Dana Općine u holu škole postavili svoje radove koje su zajedno sa profesorima uradili. To su panoi sa njihovim radovima: poznate ličnosti, sport i kultura, predstavnici sporta, prirodno bogastvo, zanimljivosti o Fojnici, historija i kulturno historijski spomenici Fojnice.


pretraga novosti :: arhiva novosti