Nova verzija sajta
Održana 28. sjednica OV Fojnica
anida.ramic - Petak, 26.02.2016, 12:40
Klikni za više fotografija28. sjednica OV
Dvadeset osma sjednica Općinskog vijeća Fojnica je održana u četvrtak, 25.02.2016.godine. Na početku sjednice vijećnik HDZ-a Oroz Igor je položio svečanu zakletvu o prihvaćanju mandata vijećnika.
Na ovoj sjednici OV najviše se raspravljalo o Izvještaju o radu UO Liječilišta „Reumal“ Fojnica za 2015. godinu. Na kraju je umjesto Izvještaja usvojen Zaključak o vraćanju istog na doradu.
Plan rada i Finansijski plan Lječilišta „Reumal“ Fojnica za 2016.godinu su usvojeni.

Nakon ove dvije tačke vezane za Liječilište "Reumal" vijećnici su usvojili i niz drugih Odluka; Odluku o pristupanju izradi izmjene regulacionog plana dijela urbanog područja Fojnice, Odluku o vršenju ovlaštenja u privrednim društvima i javnim preduzećima od interesa za Općinu Fojnica, Odluku o utvrđivanju tarife komunalnih taksi te Odluku o prodaji poslovnih prostora u vlasništvu Općine Fojnice.

Također, usvojen je Zaključak o davanju saglasnosti na Protokol o obilježavanju Dana Općine Fojnica dok je Informacija o radu Policijske stanice Fojnica za 2015. godinu primljena k znanju.
Na kraju vijećnici su usvojili i Izvještaj o realizaciji Programa rada OV Fojnica za 2015. godinu.


Jednodnevna planinarska tura na planinu Budoželje
Hazim Čukle - Petak, 26.02.2016, 12:18
Klikni za više fotografija Planinari
U organizaciji PD „Vranica“ Fojnica je ovih dana organiziran jednodnevna planinarska tura na planinu Budoželje kod Vareša i njegov najviši vrh koji je visok 1.254 m.n.v.Petnaestak planinara Fojnice su krenuli sa lokaliteta Begov Han i preko vidikovca Kula do planinarskog doma Budoželje koji se nalazi na 1.183 m.n.v. su stigli za 1,5 sati pješaćenja, a za tridesetak minuta od doma su stigli do vrha Budoželje.

Nakon uspona priređen je zajednički planinarski ručak u planinarskom domu, koji je nedavno renoviran, koji su pripremili ćlanovi PD „Budoželje“ iz Breze na čelu sa predsjednikom Muamerom Omegidžićem-Dadom.Među planinarima na ovoj turi su bili najlmlađi članovi desetogodišnji Dorijan Iviš i Ela Šako iz Fojnice.Uz druženje i ručak, razmjenjena su iskustva, uspostavljena nova prijateljstva i kontakti.


Vokalni ansambl „Srma“ Fojnica obilježava svoju petu godišnjicu postojanja
Hazim Čukle - Petak, 26.02.2016, 10:07
Klikni za više fotografija Srma
Vokalni ansambl „Srma“ Fojnica postoji pet godina, i za ovo vrijeme su imali brojne uspješne nastupe na raznim manifestacija u svom gradu i još nekim gradovima BiH, a imale su zapažene nastupe i van granica naše zemlje kao što su Turska, Hrvatska, Srbija ...Ansambl „Srma“ ima svoje 23 članice od 14 do 60 godina, a predvodi ih učiteljica Nermina Čohadžić.

Ovaj ansambl prvenstveno na svojim nastupima izvodi sevdalinke, a često pjevaju zabavne i narodne pjesme.U povodu obilježavanja svoje pete godišnjice postojanja i rada u petak 26.februara u kongresnoj sali hotela „Reumal“ u Fojnici sa početkom u 18 sati organiziraju večer sevdalinke pod nazivom „Dobra vam noć prijatelji“.Pored slavljenica ansambla „Srma“ Fojnica učestvuju „Čarolija bend“ , Suad Pašić –Paja i korisnici Zavoda za mentalno invalidna lica „Drin“ Fojnica, a voditelj programa je poznati novinar Enver Šadinlija.

Planinari Fojnice bili domaćini planinarima PD „Željezničar“ Sarajevo
Hazim Čukle - Srijeda, 24.02.2016, 14:10
Klikni za više fotografija Planinari
Članovi PD „Vranica“ Fojnica su aktivni tokom cijele godine, radno i organiziraju planinarske ture. Takođe imaju i dobre i prijateljske odnose sa više planinarskih društava. Proteklog vikenda su bili domaćini susretu i zajedničkom usponu sa članovima PD „Željezničar“ iz Sarajeva na Prokoško jezero i Ločiku (2.107 m.n.v), jedan od vrhova planine Vranice.

Gosti iz Sarajeva su prvog dana vikenda prenoćili u katunu na Prokoškom jezeru, njih 25 planinara su drugog dana vikenda zajedno sa domaćinima, petnaest planinara iz Fojnice izvršili jednodnevni uspon na Ločiku. Za uspon i povratak im je trebalo oko četiri sata pješaćenja. Nakon toga su imali zajednički ručak i druženje po izuzetno lijepom i toplom vremenu, za ovo doba godine.


Malonogometna liga
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Srijeda, 24.02.2016, 14:00
Klikni za više fotografijaMNL "Fojnica 2015"
Rezultati I kola i raspored II kola utakmica MNL "Fojnica 2016"

Dnevni red 28.sjednice OV Fojnica
anida.ramic - Četvrtak, 18.02.2016, 13:02
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Kanton Središnja Bosna/Srednjobosanski kanton
Općina Fojnica
Općinsko vijeće Fojnica

S A Z I V A M
28. sjednicu Općinskog vijeća Fojnica


Sjednica Općinskog vijeća Fojnica će se održati dana 25.02.2016. godine (četvrtak), u velikoj Sali Općine Fojnica, sa početkom u 09.00 sati...

Kolegij OV Fojnica
anida.ramic - Četvrtak, 18.02.2016, 12:48
Klikni za više fotografijaKolegij OV
Dvadesetosma redovna sjednica Općinskog vijeća Fojnica, održat će se 25.02.2016. godine sa početkom u 09,00 sati u sali Općine Fojnica, utvrdio je to Kolegij OV Fojnica na svojoj sjednici održanoj 15.02.2016. godine.

Kolegiju su prisustvovali načelnik općine Fojnica Sabahudin Klisura, predsjedavajući OV Bogomir Barbić, sekretar OV Snežana Rajić, predsjednik Kluba SDA Nasir Selimović, predsjednik Kluba HDZ-a Branko Golub i predsjednik Kluba vijećnika SDP-a Ismet Zulum.

Na Kolegiju je utvrđen dnevni red za narednu sjednicu.



Plan javnih nabavki za 2016. godinu
anida.ramic - Srijeda, 17.02.2016, 14:54
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Općinski načelnik

Broj: 02-49-527/16
Fojnica: 15.02.2016

Plan javnih nabavki za 2016.godinu



PRILOG:
- Plan javnih nabavki za 2016. godinu

Nalog za poduzimanje mjera zaštite stanovništva od zaraze
anida.ramic - Utorak, 16.02.2016, 10:05
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Služba za civilnu zaštitu i inspekcijski nadzor


Nalog za poduzimanje mjera zaštite stanovništva od zaraze

Dokument pogledajte u prilogu ove vijesti!

pretraga novosti :: arhiva novosti