Nova verzija sajta
27. sjednica OV Fojnica
anida.ramic - Četvrtak, 24.12.2015, 13:42
Pročitano 205 puta
Klikni za više fotografija27. sjednica OV
Dvadeset sedma sjednica Općinskog vijeća Fojnica je održana u utorak, 22.12.2015.godine. Na početku sjednice vijećnici su jednoglasno podržali Odluku o davanju saglasnosti na Plan obavljanja komunalnih djelatnosti na području Općine Fojnica i troškovnik JKP „Šćona“ Fojnica. Također je usvojena Odluka o davanju saglasnosti na visinu komunalnih usluga JKP „Šćona“ Fojnica uz Zaključak da cijena vode po metru kubnom iznosi 0,92 KM za fizička lica a 1,73 KM za pravna lica.

Vijećnici OV Fojnica su usvojili Budžet Općine Fojnica za period 01.01.-31.12.2016. godine te Odluku o izvršenju Budžeta za taj period.
Finansijski plan Javne ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje djece Fojnica za 2016.godinu dobio je podršku vijećnika a Informacija o utrošku sredstava od kreditnog zaduženja i implementacije planiranog projekta Lječilišta „Reumal“ primljena je k znanju.

O Prijedlogu Rješenja o utvrđivanju liste za članove Komisije za javno-privatno partnerstvo SBK vijećnici se nisu izjašnjavali jer je donesen Zaključak da se ponovo raspiše interni oglas za izbor članova.
Na kraju sjednice vijećnici su usvojili i Program rada OV Fojnica za 2016. godinu.

pretraga novosti :: arhiva novosti