Nova verzija sajta
Održana 26. sjednica OV Fojnica
anida.ramic - Ponedjeljak, 30.11.2015, 15:09
Pročitano 131 puta
Klikni za više fotografija26.sjednica OV
Dvadeset šesta sjednica Općinskog vijeća Fojnica je održana danas, 30.11.2015.godine. Na početku sjednice vijećnicima je predstavljena djelatnost Udruženja „Veliki ljudi malog srca“ iz Visokog.

Vijećnici OV Fojnica su jednoglasno usvojili Finansijski izvještaj Općinske izborne komisije Fojnica za prijevremene izbore za načelnika Općine Fojnica te Finansijski plan IOK izborne jedinice Fojnica za 2016. godinu.

Također jednoglasnu podršku vijećnika dobio je Izvještaj o izvršenju budžeta Općine Fojnica za period 01.01.-30.09.2015. godine. Prijedlog Odluke o načinu obavljanja komunalne djelatnosti na području Općine Fojnica i Program rada JU za predškolsko vaspitanje i obrazovanje djece Fojnica su dobili podršku vijećnika.

Prijedlog Rješenja o utvrđivanju liste OV Fojnica za članove Komisije za javno-privatno partnerstvo nije usvojen nego je donesen Zaključak o raspisivanju internog oglasa za izbor dva promjenjiva člana Komisije za javno-privatno partnerstvo.

Na dnevnom redu sjednice OV našao se i Program rada SMŠ „Zijah Dizdarević“ Fojnica za školsku 2015/2016 godinu koji je primljen k znanju kao i Informacija o stanju u šumama na području Općine Fojnica, podnosilac Kantonalna uprava za šumarstvo, Odjeljenje Fojnica.

pretraga novosti :: arhiva novosti