Nova verzija sajta
Otvoreno Spomen-obilježje šehidima MZ Dusina Fojnica
Hazim Čukle - Srijeda, 22.07.2015, 14:53
Pročitano 549 puta
Klikni za više fotografija Dusina
Drugog dana ramazanskog Bajrama, u popodnevnim satima na Dan šehida u naselju Dusina kod Fojnice je u prisustvu članova porodica, rodbine, komšija i predstavnika zakonodavne i duhovne vlasti i boračkih organizacija općine Fojnica svečano otvoreno Spomen-obilježje šehidima Mjesne zajednice Dusina. Prije otkrivanja Spomen-obilježja proučen je mevlud i dova šehidima, koju su proučili imami Medžlisa IZ Fojnica. Uručene su zahvalnice onima koji su pomogli ovaj projekat.

-Od 2007 godine smo počeli sa prikupljanjem sredstava za ovaj projekat i izabran je građevinski odbor koji su činili pored mene Nedžad Fejzić, Hikmet Fejzić, Atif Fejzić, Mirzet Fejzić, Samir Salčinović, Senad Akšamović i Dževad Salčinović .Projekat smo započeli sa realizacijom prije tri godine i evo hajirli ga zavšili. U realizaciji ovog projekta su nam pomogli organizacije, firme i pojedinci. Ovaj mini spomen park se prostire na 480 metara kvadratnih, a vrijednost projekta je 80.000 KM, kaže Saudin Fejzić, predsjednik građevinskog odbora i dodaje

Donijeli smo odluku da pored imena četrnaest šehida MZ Dusina na Spomen-obilježje upišemo i imena šehida iz drugih krajeva koji su poginuli i ukopani ovdje na našoj teritoriji a bilo ih je iz općine Kreševa, sa Romanije i istočne Bosne koji su dali svoje živote za odbranu naše domovine BiH. Spomen ploču sa imenima šehida su otkrili predstavnici šehidskih porodica MZ Dusina, kaže Saudin Fejzić, predsjednik građevinskog odbora za izgradnju šehidskog Spomen-obilježja u MZ Dusina općina Fojnica.

pretraga novosti :: arhiva novosti