Nova verzija sajta
Dvodnevni seminar matematičara u Fojnici
Hazim Čukle - Utorak, 27.01.2015, 08:56
Pročitano 130 puta
Klikni za više fotografijaSeminar

U organizaciji Udruženja matematičara Tuzlanskog kantona u sali hotela „Reumal“ u Fojnici se 22 i 23 januara održava seminar za nastavnike i profesore matematike osnovnih i srednjih škola F BiH i Brčko distrikta.Seminaru prisustvuje oko stotinu predstavnika skoro svih kantona F BiH i Brčko distrikta.Bit će odrađeno osam tema, svaki dan po četiri teme.

-Nažalost ovdje nisu svi predstavnici kantona, s obzirom da je u nekim kantonima već počela nastava.Mislim da smo postigli cilj da malo izađemo iz onog kantonalmog okruženja.Nekad smo to radili na teritoriji cijele BiH , ovo je prvi pokušaj i vrlo uspješno je slijedeći korak da to opet napravimo na nivou BiH, kaže prof.dr. Mehmed Nurkanović, predsjednik Udruženja matematičara TK i dodaje

Teme su nam čisto stručne teme, jedna je stručno metodička, jedna primjena sofstvera, računara u nastavi matematike, jedna je iz historije i matematike i dvije teme su čisto metodičko pedagoškog karaktera.Predavači su izabrani po principu po stručnosti za određene teme i teritorijalnoj zastupljenosti, kaže predsjednik prof.dr. Mehmed Nurkanović, koji je redovni profesor na PMF Univerziteta u Tuzli.

pretraga novosti :: arhiva novosti