Nova verzija sajta
Božićni malonogometni turnir "Fojnica 2014"
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Srijeda, 19.11.2014, 12:47
Udruženje za sport i rekreaciju Katarina FojnicaUdruženje za sport i rekreaciju "Katarina" Fojnica organizuje 11.Božićni malonogometni turnir "Fojnica 2014" koji će se održati od 05.-21.12.2014.godine.

Za više informacija pogledajte plakat u Prilogu.

Gastro sajam „Fojnička trpeza“ u Fojnici
Hazim Čukle - Srijeda, 19.11.2014, 12:20
Klikni za više fotografijaFojnička trpeza
U organizaciji Karitasa Biskupske konferencije BiH i udruženja „Alterural“ iz Sarajeva u Fojnici je na platou hotela „Stari grad“ Fojnica održan jednodnevni gastro sajam „Fojnička tpeza“. Učestvovalo je 25 izlagača iz Fojnice kao domaćina te gosti iz Kreševa, Vareša, Kaknja, Tarčina, Breške kod Tuzle, Gradačca i Istočnog Sarajeva.

Ova manifestacija je održana u sklopu projekta koji provode zajedno Karitas i udruženje „Alterural“ iz Sarajeva a projekt nosi naziv „Podrška ruralne ekonomije u centralnoj Bosni, kroz razvoj poljoprivrede i ruralnog turizma“.Projekat finansira Karitas Francuske.

Bili su tu prezentirani domaći proizvodi zdrave hrane, sirevi, rakije, džemovi, sokovi, brašno, kolači, a pored toga su bili predstavljeni i ručni radovi i rukotvorine ovog kraja.Upriličena je i degustacija specijaliteta domaće kuhinje fojničkog kraja, a najviše pažnje su privlačile maglice i keške specijalitet iz Fojnice.


Stručno predavanje u Aquareumalu
anida.ramic - Utorak, 18.11.2014, 11:08
Fojnica online

ZEMLJORADNIČKA ZADRUGA „FOJNICA“FOJNICA
Obaviještavamo sve zainteresovane poljoprivredne proizvođače općine Fojnica, da će se 19.11.2014 godine (srijeda) sa početkom u 11 h u Aquareumal-u održati stručno predavanje na slijedeće teme :

- Tehnologija i zaštita proizvodnje krompira
- Tehnologija i zaštita proizvodnje malina
- Značaj vršenja analize zemljišta prije sadnje
-
Stručno predavanje će održati predstavnici FEDERALNOG ZAVODA ZA POLJOPRIVREDU BUTMIR –ILIDŽA i to :

-Dr. Josip Čota
-Dr. Boško Gacić
- Agronom Smajilović


Stručna služba ZZ „Fojnica „
Izložba u Turskom kulturnom centru
anida.ramic - Utorak, 11.11.2014, 11:59
Projekat
U subotu je u Turskom kulturnom centru u Fojnici upriličena prigodna svečanost dodjele certifikata polaznicima kurseva ebru umjetnosti , veza ukrasnom trakom i izrade ručnih radova od filca.

Svečanosti je pored polaznika kurseva, velikog broja građana prisustvovao i ambasador Republike Turske u BiH Džihad Erginaj (Cihad Erginaj) koji se polaznicima zahvalio na iskazanom interesovanju za tursku tradiciju.
Spomenuti kursevi su trajali mjesec dana a inicijatori njihovog održavanja su bile bratske općine Umraniye i Fojnica. Mesut Ozdemir, pomoćnik načelnika općine Umraniye u svom obraćanju se, u nekoliko navrata, zahvalio načelniku općine Fojnica Salkanu Merdžaniću na podršci koju je pružio u organizaciji ovog ali i drugih projekata.

S druge strane načelnik Salkan Merdžanić je istakao kako je ovo samo jedan od projekata koje ove dvije općine provode od otvaranja Turskog kulturnog centra u Fojnici te je izrazio nadu da će saradnja u budućem periodu biti još intenzivnija.
Nakon obraćanja te dodjele certifikata otvorena je izložba radova koja će trajati sedam dana.Obavijest o upisu u FITOREGISTAR
anida.ramic - Petak, 07.11.2014, 12:42
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Služba za privredu, finansije i budžet

Broj: 03-24-sl/14
Fojnica : 07.11.2014.god


ObavijestObavještavaju se poljoprivredni proizvođači merkantilnog krompira na površini od 1000m2 do 5000m2 ( mali proizvođači ) sa područja Općine Fojnica da podliježu upisu u FITOREGISTAR a upisuju se u Fitoevidenciju na osnovu prijave–obrazac–dostupan na web stranici Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ili na šalteru 8 Općina Fojnica .
Obrazac može biti dostavljen poštom na adresu Federalnog ministarstva poljoprivrede ,vodoprivrede i šumarstva , Marka Marulića br: 2,71 00 Sarajevo ili putem općinskog službenika.
Kontakt osoba : Elma Kojčin
Broj telefona : 030/547-726


S poštovanjem,

Pomoćnik načelnika
Munib Behrić, dipl.ecc.

Obavijest o prijavi proizvodnje
anida.ramic - Petak, 07.11.2014, 12:38
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Služba za privredu, finansije i budžet


Broj: 03-24-sl/14
Fojnica : 07.11.2014.god


ObavijestObavještavaju se poljoprivredni proizvođači sa područja Općine Fojnica da su dužni izvršiti prijavu proizvodnje za koju očekuju potporu u narednoj godini ,najkasnije do 15.11 2014 godine


S poštovanjem,Pomoćnik načelnika
Munib Behrić, dipl.ecc.

XV.Sjednica OV Fojnica
anida.ramic - Četvrtak, 06.11.2014, 15:12
Klikni za više fotografija15.sjednica OV
Općinsko vijeće Fojnica održalo je 06. novembra ove godine svoju 15. sjednicu na čijem dnevnom redu se našlo devet tačaka.

Na ovoj sjednici vijećnici su prihvatili Prijedlog Odluke o broju stanovnika kao kriterij za određivanje broja taksi vozila na području Općine Fojnica. Ovom Odlukom kriterij za broj taksi vozila na području općine Fojnica je 600 stanovnika na jedno taksi vozilo.

Pored toga na današnjoj sjednici doneseno je rješenje o imenovanju članova Upravnog odbora Javne ustanove za medicinsku rehabilitaciju i banjsko liječilište-lječilište „Reumal“ Fojnica te rješenje o razrješenju dosadašnjih članova ovog Upravnog odbora.
Zaključak o davanju saglasnosti preduzeću „BBM“ d.o.o. Sarajevo za korištenje općinskog zemljišta u svrhu detaljnih geoloških istražnih radova u koncesionom području Bakovići nije usvojen.

Također, vijećnici nisu dali saglasnost na Odluku Nadzornog odbora o visini mjesečne neto naknade za rad Nadzornog odbora javnog preduzeća.
Vijećnicima Općinskog vijeća Fojnica podnesen je Izvještaj o radu JU za medicinsku rehabilitaciju i banjsko liječilište-lječilište „Reumal“ Fojnica i Izvještaj o realizaciji Programa rada OV i usvojenih akata za prvih šest mjeseci 2014. Ovi izvještaji su usvojeni.Geoportal
anida.ramic - Petak, 31.10.2014, 11:52
Klikni za više fotografijaGeoportal
Na službenoj stranici Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove puštena je baza podataka općine Fojnica, tačnije 8 katastarskih općina gdje možete vidjeti stanje operata u katastru općine Fojnica.

Na ovoj stranici možete pretraživati katastarske podatke po broju parcele ili posjedovnog lista. Takođe postoji i karta cijele Federacije na kojoj se nalaze grafički podaci o parcelama u općini Fojnica. Napominjemo da su svi podaci informativnog karaktera i nisu ažurirani sa trenutnim stanjem u katastru. Podaci datiraju od izlaganja podataka novog premjera i proglašenja istog 2003 godine.

U katastru općine Fojnica trenutno je u toku projekat ažuriranja podataka i konverzije istih u program KATASTAR.BA. Kada se završi građani će moći pristupati podacima identičnim kao i u katastru općine.


Više informacija pročitajte ovdje.
Službene novine općine Fojnica br. 5
Snežana Rajić - Četvrtak, 30.10.2014, 10:05
Općina FojnicaObavještavamo vas da je izašao 5. broj Službenih novina općine Fojnica za 2014. godinu. Službene novine možete preuzeti ovdje.

Dnevni red petnaeste sjednice OV Fojnica
anida.ramic - Srijeda, 29.10.2014, 08:17
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Kanton Središnja Bosna/Srednjobosanski kanton
Općina Fojnica
Općinsko vijeće Fojnica

S A Z I V A M
XV. sjednicu Općinskog vijeća Fojnica


Sjednica Općinskog vijeća Fojnica će se održati dana 6.11.2014. godine (četvrtak), u velikoj sali Općine Fojnica, sa početkom u 9:00 sati...

pretraga novosti :: arhiva novosti