Nova verzija sajta
Otvoren Odjel za fizikalnu terapiju i trim kabinet u Zavodu Drin
anida.ramic - Petak, 05.12.2014, 09:30
Pročitano 156 puta
Klikni za više fotografijaZavod „Drin“
Jučer je svečano otvoren Odjel za fizikalnu terapiju i trim kabinet u sklopu Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica „Drin“ u Fojnici, čije opremljanje je u potpunosti finansirala Turska agencija za razvoj i koordinaciju (TIKA).

Projekat je koštao 120.000 konvertibilnih maraka (KM), a implementiran je u dvije faze, građevinske radove i adaptaciju prostorija i nabavku opreme.
Predsjednik Turske agencije za razvoj i koordinaciju (TIKA) za Balkan i Južnu Evropu Mahmut Cevik podsjetio je da je 1992. godine, 3. decembar proglašen Međunarodnim danom osoba sa invaliditetom.

"Raduje me što mi kao TIKA, baš u toj sedmici kada se obilježava Dan osoba sa invaliditetom možemo dati svoj doprinos ovom opremom, tačnije opremanjem Odjela za fizikalnu terapiju i trim kabinet", rekao je u svom obraćanju predsjednik TIKA-e za Balkan i Južnu Evropu Mahmut Cevik.

Ovim projektom je obezbijeđena savremena oprema za kvalitetan fizikalni tretman koji je potreban korisnicima Zavoda. Tako će ubuduće imati priliku koristiti hidro i elektro terapije.

Tokom svečanog dijela prilikom otvaranja upriličen je bogat kulturno-umjetnički program koji su izveli korisnici Zavoda a otvaranju je prisustvovao veliki broj zvanica među kojima i načelnik općine Fojnica Salkan Merdžanić sa saradnicima.

pretraga novosti :: arhiva novosti