Nova verzija sajta
KUD „1001 noć“ iz Fojnice gostovao u Turskoj
Hazim Čukle - Petak, 19.09.2014, 12:37
Pročitano 134 puta
Klikni za više fotografijaPlaninari
Ovih dana su članovi KUD „1001noć“ iz Fojnice posredstvom „Yunus Emre Enstitusu“-Turski kulturni centar iz Fojnice putovali na međunarodni festival interkulturalnih dijaloga mladih u Beyglu, jednoj od općina Istambula u Turskoj. Učestvovalo je 17 zemalja. Domaćin ovog festivala je bio Turski kulturni centar „Yunus Emre“ u Ankare. Iz Fojnice je putovalo 40 članova folklornih sekcija Društva i vokalni ansambl koji je u sastavu Društva.

- Tokom osmodnevnog boravka u Turskoj smo imali tri veoma zapažena nastupa. Predstavili smo našu zemlju BiH i naš grad Fojnicu, našu tradiciju i našu sevdalinku kao i do sada u najboljem svijetlu. Velika nam je čast što smo bili učesnici ove velike međunarodne manifestacije,kaže Nermina Čohadžić, predsjedica KUD „1001 noć“ Fojnica i dodaje

Prilikom boravka u Istambulu obišli smo neke od kulturno-historijskih spomenika tog velegrada u Turskoj imali krstarenje morem itd. Svuda smo nailazili na odličan prijem,bili smo zanimljivi publici a i nekim njihovim tv kućama za koje su neki od naših članova davali izjave, najzanimljivija im je bila desetogodišnja Sureja Meša kaže Nermina Čohadžić, predsjednica KUD „1001 noć“ iz Fojnice.
pretraga novosti :: arhiva novosti