Nova verzija sajta
Održana XII. sjednica OV
anida.ramic - Petak, 30.05.2014, 13:59
Pročitano 225 puta
Klikni za više fotografija12.sjednica OV
Na sjednici općinskog vijeća Fojnica, održanoj u četvrtak usvojeno je 20 tačaka dnevnog reda. Tako su od niza odluka i rješenja , na samom početku sjednice usvojeni Prijedlozi Odluka i to o usvajanju idejnog rješenja za lociranje i izgradnju gradske tržnice te Odluke o postupku i kriterijima imenovanja na pozicije u reguliranim organima općine Fojnica.

Prijedlog Odluke o komunalnom redu je, nakon rasprave, vraćen na doradu te će se isti naći na dnevnom redu sljedeće sjednice.

Također, usvojene su tačke dnevnog reda koje se tiču Reumal-a, Prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Odluke o preuzimanju osnivačkih prava-Reumal, Statut Javne ustanove za medicinsku rehabilitaciju i banjsko liječenje – lječilište „Reumal“-prečišćen tekst.

Na sjednici je usvojeno niz odluka o imenovanjima i razrješenjima predsjednika i članova poput Nadzornog odbora JKP „Šćona“, Upravnog odbora za predškolsko obrazovanje djece, UO JU Dom zdravlja i JU Ljekarna/Apoteka.

Vijećnici su većinom glasova prihvatili i Odluku o razrješenju predsjednika i imenovanju člana Komisije za budžet, finansije i ekonomska pitanja. Tačke Prijedlog rješenja o imenovanju Komisije za procjenu prometne vrijednosti nekretnina i imenovanju Komisije za davanje stručne ocjene u postupku izdavanja urbanističke saglasnosti su također usvojene.

I na kraju, Vijeće je podržalo o radi i finansijski izvještaj JU za predškolsko vaspitanje i obrazovanje djece Fojnica za 2013. godinu i Izvještaj o izvršenju budžeta Općine Fojnica za period 01.01. do 31.03.2014. godine.pretraga novosti :: arhiva novosti