Nova verzija sajta
Dostava humanitarne pomoći u Zavidoviće i Begov Han
anida.ramic - Četvrtak, 29.05.2014, 13:59
Pročitano 242 puta
Pomoć
CK općine Fojnica do sada je, skoro svakodnevno, organizirao dostavu prikupljene humanitarne pomoći u poplavama i klizištima pogođena područja širom BiH. Obzirom da akcija pomoći ugroženim područjima u organizaciji CK općine Fojnica još uvijek traje, danas je humanitarna pomoć u prehrambenim i higijeskim artiklima dostavljena u Općinu Zavidovići, gdje je, na radnom sastanku sa CK općine Zavidovići bio prisutan i Predsjednik CK FBiH, gospodin Ivo Juričević, te Predsjednik CK SBK/KSB, gospodin Marijan Lovrinović.

Osim posjete i dostave pomoći Zavidovićima, volonteri CK Fojnica posjetili su i Žepče, gdje su, zajedno sa kolegama tamošnjeg općinskog Crvenog križa utvrdili stvarne potrebe za humanitarnom pomoći u ovoj općini u koju će biti usmjereno daljnje djelovanje.
U organizaciji nastavnika i učenika SMŠ Zija Dizdarević i OŠ Muhsin Rizvić Fojnica sakupljena je humanitarna pomoć u vidu porodičnih paketa i poklon paketa „Djeca djeci“ koja je, u saradnji sa CK općine Fojnica dostavljena u Begov Han.
pretraga novosti :: arhiva novosti