Nova verzija sajta
TIKA finansira projekat "Odjel za fizikalnu terapiju i i trim kabinet"
Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica «Drin» - Ponedjeljak, 28.04.2014, 11:17
Pročitano 211 puta
Klikni za više fotografijaPosjeta "Drin"-u
Zavod je početkom mjeseca dobio pozitivan odgovor od Predsjedništva Turske agencije za saradnju i koordinaciju - TIKA, koja je odlučila finansijski podržati realizaciju projekta „Odjel za fizikalnu terapiju i trim kabinet”. Projekt podrazumjeva renoviranje i adaptiranje postojećih prostorija, te opremanje istih savremenom opremom za fizikalnu terapiju.

U Zavodu se već provode tretmani fizikalne terapije, međutim neadekvatan prostor u kome se trenutno obavlja ovaj vid tretmana i neopremljenost istog nisu u skladu sa brojem korisnika kojima je provođenje procedura fizikalne rehabilitacije potrebno. Radi se o veoma važnom projektu čijom će se realizacijom korisnicima Zavoda obezbijediti nove metode i kvalitetan fizikalni tretmana u skladu sa njihovim potrebama i dijagnozama, a re/habilitacijske procedure biti podignute na viši nivo što će doprinjeti poboljšanju uvjeta zdravstvenog i socijalnog tretmana osoba sa intelektualnim teškoćama i psihijatrijskim oboljenjima po evropskim standardima.

U toku je prva faza, koja obuhvata sve građevinske radove na rekonstrukciji i adaptaciji prostora. Ukoliko radovi budu tekli predviđenom dinamikom i bude ispoštovan zadati rok od 45 dana, korisnici Zavoda Drin već krajem maja imat će na raspolaganju novoopremljeni odjel fizikalne terapije. Adaptacijom prostorija, osim prostorija za izvođenje fizikalnog tretmana i hidromasažne terapije dobit će se dodatni prostor za trim kabinet i sobu za multisenzornu rehabilitaciju.


pretraga novosti :: arhiva novosti