Nova verzija sajta
Sprovedena akcija "Let's Do It - očistimo zemlju za 1 dan"
anida.ramic - Ponedjeljak, 28.04.2014, 12:06
Pročitano 235 puta
Klikni za više fotografijaAkcija
U organizaciji Službe za društvene djelatnosti i stambeno – komunalne poslove Općine Fojnica u petak je sprovedena akcija proljetnog čišćenja i uređenja okoliša općine Fojnica. Akcija je podrazumijevala čišćenje i uređenje okoliša, potoka, parkova, ulica, naselja, dvorišta i igrališta.

U akciji su učestvovali učenici SMŠ „Zija Dizdarević“ i učenici OŠ "Ivan Goran Kovačić, te članovi pojednih sportskih udruženja, kao što je KK Star i FK Fojnica.
Akcija je bila smanjenog obima zbog loših vremenskih uslova, ali je rezultat zadovoljavajući jer je očišćeno izletište Malkoč, nekoliko šetališnih staza te sportski kompleks Fudbalskog kluba.

Akciju čišćenja danas su nastavili učenici OŠ „Muhsin Rizvić“ koji bi trebali očistiti lokalitet oko zgrade škole. Također, stanovnici MZ Prokos su uzeli učešće u akciji i očistili put Tovarište-Turkovići.

Ono što je bitno naglasiti jeste da su građani Fojnice prilično ekološki osviješteni, a tome u prilog ide činjenica da je ova akcija pokazala da nema mnogo smeća na javnim površinama u gradu i okolini.
pretraga novosti :: arhiva novosti