Nova verzija sajta
O radu Kluba borilačkih vještina „Fojnica“
Fojnica online redakcija - Ponedjeljak, 28.04.2014, 11:07
Pročitano 237 puta
Klikni za više fotografijaKBV "Fojnica"
Klub borilačkih vještina „Fojnica“ iz Fojnice već deset godina djeluje u ovom gradu, okuplja veliki broj mladih različitog uzrasta i spola.

Treninzi se održavaju u prostorijama OŠ, dva puta sedmično što nije dovoljno za adekvatnu pripremu takmičara, naglašavaju u upravi Kluba. U ovoj godini Klub je učestvovao na dva internacionalna prvenstva a zbog nedostatka finansija propustili su državno. Na prvenstvima je ostvaren veliki uspjeh, od 7 takmičara svi su uzeli medalje.

Osim toga tu su i takmičari koji uvijek uzimaju prva mjesta na državnim i međunarodnim prvenstvima. Sada se radi na pripremama za odlazak na dva državna II i III- dio koji su u razmaku od 15 dana (Gacko i Bihać te Balkan kup Tešanj). Pored ovih takmičenja smo povezani za profi nastupe u Crnu Goru, Sloveniju i Francusku.

Zbog loše finansijske situacije nam je upitan odlazak na državna prvenstva a ishod rezultata sa državnog takmičenja bi stvorio uslov za odlazak na evropsko prvenstvo u septembru, za što KBV ima izgleda. Uprava Kluba se zahvaljuje svima koji pomažu klub i pružaju mladima da se pokažu na mnogim takmičenjima.

pretraga novosti :: arhiva novosti