Nova verzija sajta
XI. sjednica OV Fojnica
anida.ramic - Četvrtak, 24.04.2014, 14:18
Pročitano 207 puta
Klikni za više fotografija11.sjednica OV
Danas je održana jedanaesta redovna sjednica Općinskog vijeća Fojnica. Na dnevnom redu, koji je jednoglasno usvojen, našlo se četrnaest tačaka.

Vijećnici Općinskog vijeća su jednoglasno usvojili Prijedlog Odluke o osnivanju Poslovne zone "Vranica“ Fojnica i Odluke o privremenom upravljanju Spomenikom prirode "Prokoško jezero“ .

Također, usvojen je i Prijedlog Odluke o utvrđivanju prosječne konačne građevinske cijene metra kvadratnog korisne stambene površine i Prijedlog Odluke o usvajanju Plana upravljanja otpadom općine Fojnica 2014. – 2019. godina.

Osim ovih tačaka na sjednici OV su usvojeni i Prijedlozi Rješenja o utvrđivanju prava vlasništva nad Zemljoradničkom zadrugom „Fojnica“ i Rješenja o dodjeli na korištenje gradskog građevinskog zemljišta neposrednom pogodbom a za izgradnju objekata komunalne infrastrukture.

Na sjednici je održana i javna rasprava o Nacrtu zakona o nabavci, držanju i nošenju oružja i streljiva, te je odlučeno da se izneseni prijedlozi i primjedbe dostave Službi OV koja će iste uputiti predlagaču Zakona, odnosno nadležnom ministarstvu.

Statut JU Dom zdravlja Fojnica koji se također našao na dnevnom redu današnje sjednice vraćen je predlagaču na doradu kako bi u njega bile uvrštene iznesene primjedbe, te će se isti naći na dnevnom redu sljedeće sjednice OV.

Na kraju, vijećnici su primili k znanju Informaciju o stanju sigurnosti na području Policijske stanice Fojnica za 2013. godinu, te Informaciju o radu Ispostave za zapošljavanje Fojnica za 2013. godinu.


pretraga novosti :: arhiva novosti