Nova verzija sajta
Svečana sjednica OV Fojnica
anida.ramic - Srijeda, 19.03.2014, 13:00
Pročitano 149 puta
Klikni za više fotografijaSvečana sjednica OV
Svečana sjednica Općinskog vijeća Fojnica, upriličena povodom obilježavanja 18. marta/ožujka – Dana općine Fojnica, održana je jučer u sali općine Fojnica.
18. mart je datum koji se obilježava kao za Dan općine Fojnica jer se na ovaj datum 1365. godine, prema sačuvanoj povijesnoj građi, Fojnica prvi put spominje u pisanim dokumentima.
Ove godine Dan Općine obilježen je na skroman način uz prisustvo vijećnika OV Fojnica i uposlenika Općine.

Pozdravne riječi i riječi dobrodošlice na sjednici je uputio Salkan Merdžanić, načelnik Općine Fojnica.
Treću godinu za redom dodjeljena su priznanja pravnim i fizičkim licima za izuzetna dostignuća, uspjeh i lični doprinos od posebnog značaja za razvoj i ugled Općine Fojnica. Ove godine OV je donijelo Odluku da se dodjele nagrade Zlatna plaketa i dvije Srebrene plakete.

Srebrena plaketa Općine Fojnica dodjeljena je Krajina Ivanu za iznimne rezultate postignute u oblasti društvenih djelatnosti, sporta, trenirajući taekwindo od 1996. godine. Kao aktivan član reprezentacije BiH je osvojio je brojne medalje. U 2013. godini je izabran za trenera Seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Srebrena plaketa Općine Fojnica dodjeljena je Zečević Ibrahimu. Funkciju predsjednika Mjesne zajednice Pločari Polje obnaša od 1989. godine, ostavljajući za sobom brojna djela koja su značajna za razvoj i prosperitet MZ Pločari Polje.
Zlatna plaketa Općine Fojnica dodjeljena je Buljina Šehziji koji je cijeli svoj radni vijek proveo radeći u Štampariji Fojnica, punih 40 godina, kako na mjestu majstora tako i direktora, pri tome ispunjavajući sve zakonske obaveze kako prema državi, tako i prema uposlenicima firme.

Nakon završetka Svečane sjednice prisutni su posjetili Franjevački samostan, gdje je povodom Dana Općine bila upriličena izložba „Sarajevski atentat 1914. godine i Prvi svjetski rat u dokumentima arhiva Samostana u Fojnici“.

pretraga novosti :: arhiva novosti