Nova verzija sajta
Osnovao obrtničku radnju „Mundijal kafa“
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 03.03.2014, 13:41
Klikni za više fotografijaMundijal kafa
U vrijeme kada ne radi privreda i u vrijeme ekonomske krize u našoj zemlji , najviše su pogođeni mladi.I kada završe školovanje za neko od zanimanja, teško dolaze do zaposlenja, snalaze se kako znaju i umiju.Među tim mladim ljudima ima i onih koji imaju ideje kako doći do zaposlenja i koji svoje ideje i realizuju.

Jedan od takvih pozitivnih primjera u Fojnici je mladi 19 godišnji poduzetnik Haris Durak iz naselja Ostružnica koji je ovih dana osnovao obrtničku radnju „Mundijal kafa“ čija je djelatnost prerada i prodaja kafe i čaja.Pomenuta prodavnica se nalazi u ulici Šetalište u kompleksu „Aquareumalu“ u Fojnici.

-Završio sam srednju medicinsku školu, šest mjeseci sam bio na Birou za zapošljavanje Fojnica, vidjeo sam da je teško doći do posla u svojoj struci, došao sam na ideju da pokrenem vlastiti biznis.Odlučio sam se za preradu kafe i čajeva, to su u nas u porodici i Bosni vjekovima radili, ali samo za svoje potrebe,Sada tu imamo i potrebne mašine za rad kaže Durak i nastavlja

Inspiraciju za naziv svoga osnovnog proizvoda, prave bosanske kafe dalo mi je predstojećo Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu, koji je ujedno i najveći proizvođać kafe u svijetu, tako je nasta „Mundijal kafa“.Pošto svi volimo svoje rodno mjesto, tako je i moja ljubav prema Fojnici, pa je tako „Mundijal kafa“ dobila slogan „Fojničko zrno ljubavi“ i po ukusu i njemu bi trebala biti svuda prepoznatljiva, pojašnjava Durak i dodaje

Na vrećicama pakovane „Mundijal kafe“ smo stavili potpis Sultana Mehmeda Fafiha i godina njegovog dolaska na područje Fojnice, što je to veoma historijski značajno.U pomenutoj našoj prodavnici u Fojnici pored kafe i čajeva mogu se naći bademi, crna i tahan halva, brusnice u čokoladi, indijski orah itd.


Rezultati utakmica XII kola LM KKS SBK KSB 2013/2014
Kasum Asef - Ponedjeljak, 03.03.2014, 11:18
Klikni za više fotografijaKK "Star"
Rezuktati utakmica XII kola Lige mladih KKS SBK/KSB za sezonu 2013/2014. pogledajte ovdje.

Čestitka načelnika općine Fojnica Salkana Merdžanića
anida.ramic - Petak, 28.02.2014, 15:13
Salkan Merdžanić, načelnik Općine Fojnica

Svim građanima Bosne i Hercegovine upućujem iskrene čestitke povodom obilježavanja 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Salkan Merdžanić, načelnik Općine Fojnica
Salkan Merdžanić
Načelnik općine Fojnica
Dnevni red desete sjednice OV Fojnica
anida.ramic - Petak, 28.02.2014, 12:25
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Kanton Središnja Bosna/Srednjobosanski kanton
Općina Fojnica
Općinsko vijeće Fojnica

S A Z I V A M
X. sjednicu Općinskog vijeća Fojnica


Sjednica Općinskog vijeća Fojnica će se održati dana 13.03.2014.godine (četvrtak), u velikoj sali Općine Fojnica, sa početkom u 9:00 sati....

Održan Kolegij OV Fojnica
anida.ramic - Petak, 28.02.2014, 12:21
Klikni za više fotografijaKolegij OV
Deseta redovna sjednica Općinskog vijeća Fojnica, održat će se 13.03.2014. godine sa početkom u 09,00 sati u sali Općine Fojnica, utvrdio je to Kolegij OV Fojnica na svojoj sjednici održanoj 28.02.2014. godine.

Kolegiju su prisustvovali načelnik općine Fojnica Salkan Merdžanić, predsjedavajući OV Bogomir Barbić, sekretar OV Snežana Rajić, predsjednik Kluba SDA Nasir Selimović, predsjednik Kluba HDZ-a Branko Golub i predsjednik Kluba vijećnika SDP-a Ismet Zulum.

Na Kolegiju je utvrđen dnevni red za narednu sjednicu.


Nominacije utakmica XII kola Lige mladih KKS SBK KSB za sezonu 2013/2014.
Kasum Asef - Petak, 28.02.2014, 12:07
Klikni za više fotografijaKK "Star"
Nominacije utakmica XII kola Lige mladih KKS SBK/KSB za sezonu 2013/2014. pogledajte ovdje.

Direktor kompanije MS&WOOD kod Načelnika
anida.ramic - Četvrtak, 27.02.2014, 15:20
Sastanak
Načelnik općine Fojnica Salkan Merdžanić je danas ugostio direktora kompanije MS&WOOD ("Majstori i Drvo") Sedina Ćemana. Povod za ovaj sastanak je najava kompanije MS&WOOD Fojnica o povećanju proizvodnje namještaja u ovoj godini te zapošljavanju 100 novih radnika.

Tokom sastanka bilo je riječi o saradnji Općine i MS&WOOD-a te je tom prilikom načelnik Merdžanić naglasio da će on i ova institucija i dalje na svoj način doprinositi uspjehu i razvoju kompanije MS&WOOD.

Između ostalog, na sastanku je bilo riječi i o školovanju kadra, odnosno iskazana je potreba da se u srednje obrazovanje u Fojnici uvede stolarski smjer. Na taj način bi se mladim ljudima omogućilo obrazovanje i osposobljavanje za rad u drvoprerađivačkoj industriji.

Rezultati I i raspored II kola MNL "Fojnica 2014"
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Srijeda, 26.02.2014, 08:10
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Obavijest
Pogledajte rezultate I i raspored II kola općinske malonogometne lige "Fojnica 2014"
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Internacionalno veče folklora u „Reumalu“ Fojnica
Hazim Čukle - Srijeda, 26.02.2014, 08:00
Klikni za više fotografijaKošarka
Hotel „Reumal“ Fojnica i KUD „1001 noć „Fojnica su bili domaćini „Internacionalne večeri folklora“ gdje su u prepunoj Sali, pred oko tri stotine posjetitelja građana i gostiju Fojnice pored domaćina nastupili i KUD „Vedar osmjeh“ i KUD „Žumberčani“ , oba iz Zagreba Hrvatska.

Iz R Hrvatske je stigla grupa od 60 umirovljenika, koji imaju među svojim članovima i dva kulturno umjetnička društva.Kako su nam kazale Biserka Kablar i Đurđa Novaković, predsjednice ova dva društva iz Hrvatske oni su prije par godina boravili u Fojnici na odmoru i rehabilitaciji kao umirovljenici iz Hrvatske, kontaktirali su sa KUD „10001 noć“ Fojnica i odlučili ovih dana koristiti „Vikend program“ hotela „Reumal“, a ujedno da sa domaćinima prirede jedno bogato veče folklora.

Od domaćina su se pjesmom i igrom publici predstavili članovi folklorne i pjevačke sekcije, kao i najmlađi članovi „Bubamara“ i vokalni ansambl „Harmonija“ koji su u sastavu KUD „1001 noć“ Fojnica.Gosti su izveli na početku „Katarinsko kolo“,i nastavili sa izvođenjem pjesme i plesove dalmatinskih otoka, kao i pjesme i plesove Samobora itd.

pretraga novosti :: arhiva novosti