Nova verzija sajta
Apel za pomoć Miroslavu Burekoviću
anida.ramic - Četvrtak, 28.11.2013, 11:24
Klikni za više fotografijaMiroslav Bureković
Fojničan Miroslav Bureković je prije godinu dana ozlijeđen udarom struje visokog napona i tada mu je urađena amputacija oba gornja ekstremiteta u predjelu nadlaktica.

Da bi Miroslav nastavio sa normalnim životom i obavljanjem osnovnih funkcija ljekari su mu preporučili nošenje obostranih nadlaktičnih proteza.

Za kupovinu obje proteze neophodno je osigurati 52.294,64 KM koje je potrebno uplatiti avansno.

S obzirom da Miroslav živi u četveročlanoj porodici u kojoj je otac 100% invalid potrebna sredstva nisu u mogućnosti osigurati.

Zato, ovim putem sve ljude dobre volje molimo da daju svoj doprinos uplatom sredstava te tako pomognu ovom tridesetogodišnjaku i omoguće mu normalan život.
Otvoreni su bankovni računi na ime: Bureković Miroslav
tako da uplatu možete izvršiti uz naznaku: "Nabavka proteze za Miroslava Burekovića"

iz Bosne i Hercegovine na račun Sparkasse Bank: 1994706057422905

iz inostranstva - Europa:
Unicredit Bank
ACCOUNT NO: 40480817101
SWIFT: UNCRBA22
IBAN: BA39 3382 4028 1422 2443

Iz inostranstva - Amerika:
Unicredit Bank:
ACCOUNT NO: 40480817122
SWIFT: UNCRBA22
IBAN: BA39 3382 4028 1423 2240

Sve dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti putem telefona broj +387 30 832 047.

Pokažimo svoju humanost!

Javni oglas za izbor i imenovanje predsjednika i članova upravnog odbora
anida.ramic - Srijeda, 27.11.2013, 09:06
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Općinski načelnik
Na osnovu člana 8. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima u Federaciji BiH ("Službene novine Federacije BiH", broj: 34/03 i 65/11) i člana 2 i 3. Odluke o utvrđivanju uvjeta i kriterija za imenovanje na pozicije u reguliranim organima općine Fojnica, broj: 02-02-136/08 od 18.02.2008. godine, u postupku imenovanja na pozicije u reguliranim organima u kojima Općina Fojnica ima pravni interes, načelnik Općine Fojnica objavljuje
JAVNI OGLAS

JAVNI OGLAS
ZA IZBOR I IMENOVANJE PREDSJEDNIKA I ČLANOVA
UPRAVNOG ODBORA JAVNE USTANOVE REPUBLIČJKI CENTAR
ZA MEDICINSKU REHABILITACIJU U FOJNICI
Javni oglas ostaje otvoren 15 (petnaest) dana od dana objavljivanja u “Službenim novinama Federacije BiH” , dnevnom listu “Oslobođenje” i web stranici Općine Fojnica....

Lovci iz Fojnice u posjetu lovcima u Bačkoj Topoli u Srbiji
Hazim Čukle - Srijeda, 27.11.2013, 08:58
Klikni za više fotografijaLovci
Tradicionalno preko 40 godina lovci , članovi Lovačkog društva „Divokoza“ iz Fojnice, pred kraj godine odlaze u trodnevnu posjetu , kolegama lovcima u Bašku Topolu u Srbiji.Ova dva lovačka društva „Divokoza“ iz Fojnice i „Karadžorđevo iz Bačke Topole od početka sedamdesetih godina prošlog vijeka gaje dobre odnose i uzajamno se svake godine posjećuju.Tako je bilo i ove godine, posljednjeg radnog dana ove sedmice, četrnaest lovaca iz Fojnice je otputovalo od 22 -24 novembra u trodnevnu posjetu kolegama u Bačku Topolu, gdje će imati zajednički lov na divljeg zeca i fazane.

Ekipu lovaca predvodi Predsjednik i sekretar društva Mensur Softić i Šačir Mukača.Sa njima su lovci Josip Mijatović, Ivan Abbović, Ivica Glavočević, Dragan Ababović, Safet Merdžanić, Omer Huskić, Brano Miličević, Salih Polutan, Samir Halilović, Amar Kurta, Senad Akšamović i Anto Mijatović.Krajem decembra će lovci iz LD“Karađorđevo“ Bačka Topola u Srbiji boraviti u trodnevnoj posjeti lovcima iz Fojnice , gdje će bit organiziran zajednički lov na divlje svinje.


Uručeni paketi pomoći za socijalno ugrožene porodice Općine
Crveni križ općine Fojnica - Srijeda, 27.11.2013, 08:42
Klikni za više fotografijaCrveni križ
Nakon nedavno provedene akcije organizirane povodom Nedjelje/Tjedna solidarnosti kojom je prikupljena značajna količina prehrambenih i higijenskih proizvoda, sekretar Crvenog križa Općine Fojnica Senida Varka, zajedno sa volonterima (učenicima IV-2a SMŠ „Zijah Dizdarević“), organizovao je pakovanje i dodjelu paketa socijalno ugroženim porodicama na nivou cijele općine.

Akcijom podjele bile su obuhvaćene sve Mjesne zajednice: Fojnica, Ostružnica, Pločari Polje, Prokos, Dusina, Gojevići, Bakovići, Pridola, Šćitovo.

Doprinos akciji dalo je i nekoliko građana i vozača taksi vozila (Slađo taxi, Sanćo taxi, prof. Ibrahim Hodžić, Haris Pamić, Mesud Softić, Suad Aletić, Dragan Tolo, Ibrahim Zečević, Husein Hodžić), koji su omogućili volonterima da stignu na sve adrese i uruče 79 paketa za najugroženije porodice Općine.

Osim volontera CK Fojnica, u akciji su učestvovali i članovi lokalnog tima Fojnica ASuBiH? Obzirom da je akcija bila cjelodnevna, naročito je dobro došao ručak i osvježenje koji je za volontere obezbijedio Općinski načelnik, gospodin Salkan Merdžanić, dok je g-din Mujo Zulum obezbijedio večeru te im se ovom prilikom zahvaljujemo na podršci.

Takođe, Crveni križ Fojnica zahvaljuje se svim sugrađanima koji su podržali akciju i dali svoj doprinos u njenoj realizaciji.
Rezultati utakmica IV kola Lige mladih KKS SBK KSB za sezonu 2013/2014.
Kasum Asef - Srijeda, 27.11.2013, 08:29
Klikni za više fotografijaKK "Star"
Rezultate utakmica IV kola Lige mladih KKS SBK/KSB za sezonu 2013/2014. pogledajte ovdje.

Obilježavanje Dana državnosti u Fojnici
anida.ramic - Utorak, 26.11.2013, 14:58
Klikni za više fotografijaFojnica
Proteklih dana je u Fojnici održano niz manifestacija u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Općina Fojnica, SMŠ „Zija Dizdarević“, OŠ „Muhsin Rizvić, HKD „Napredak“, KUD „1001 noć“ su uzeli učešće u obilježavanju ovog bitnog datuma za Bosnu i Hercegovinu.

Prvo je u petak na platou ispred Općine održana manifestacija koju je u saradnji sa SMŠ „Zija Dizdarević“ organizovala Općina Fojnica. Program je započeo defileom oko 500 učenika srednje škole koji su sa državnim zastavama prošetali ulicama od škole do Općine i tim gestom pozvali sugrađane na manifestaciju.

Nakon intorniranja himne počeo je program i to historijskim časom koji su održali učenici a govorili su o važnosti 25. novembra za BiH. „Željeli smo izaći na ulicu i podstaći sve građane i građanke naše nam jedine domovine na važnost ovog datuma i iz tog razloga smo lokaciju našeg uobičajnog historijskog časa uoči 25. Novembra pomjerili upravo ovdje, ispred općinske zgrade“ – poručili su na skupu srednjoškolci.

Osim historijskog časa prisutni su imali priliku, u vidu učeničkog igrokaza, pogledati recitiranje Povelje Kulina bana i susret fra Anđela Zvizdovića i sultana Mehmeda II Osvajača. Ispred Općine su tokom dana bili izloženi radovi učenika na temu „Dan državnosti“...

Obilježen Dan ašure
Hazim Čukle - Utorak, 26.11.2013, 14:42
Klikni za više fotografijaFojnica
U organizaciji Medžlisa IZ Fojnica je povodom 10.muharrema 1435 hidžretske godine je u Čaršijskoj džamiji u Fojnici, poslije jacije namaza priređena večer Kurana i ilahija u izvođenju učenika polaznika mektebske nastave.To su učenici svih džemata Medžlisa IZ Fojnica, Lejla Mušinbegović, Esma Buharalija,Harun Mujčić, Mediha Polutan, Merima Durić, Vedada Kršić, Adna Kršić, Naila Hurem, Samija Hurem, Muhamed Bureković, Sumeja Mehić, Merima Ahmetak, Merjema Šehović.

Mensur ef.Pašalić, glavni imam Medžlisa IZ Fojnica nam je kazao – U prepunoj Čaršijskoj džamiji, obilježili smo 10.muharrem Dan ašure 1435 hidžretske godine, koji se u Fojnici obilježava spremanjem specijalnih kompota, kao sjećanje na Nuh a.s.i potopa koji je preživio sa svojim narodom, rekao je glavni imam Mensur ef. Pašalić i istakao

Večeras smo imali večer Kurana i ilahija u izvođenju učenika polaznika mektebske nastave, a nakon toga smo probali ašuru koju je pripremio hotel „Reumal“, a generalni pokrovitelj manifestacije bili su restoran i apartmani „Central“ iz Fojnice, te se mi ovoga puta zahvaljujemo direktoru Mensuru Tulumoviću, za to što je učinio za nas i našu djecu, rekao je Mensur Tulumović, glavni imam Medžlisa IZ Fojnica.

Sretan Dan državnosti Bosne i Hercegovine
anida.ramic - Ponedjeljak, 25.11.2013, 07:56
Dan Državnosti
Federalni parlamentarci u posjeti Općini
anida.ramic - Petak, 22.11.2013, 09:14
Klikni za više fotografijaOpćina
Jučer su u posjeti Općini Fojnica boravili Adil Osmanović, Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica, predsjednik Kluba zastupnika SDA u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Ismet Osmanović te nekoliko zastupnika u Federalnom parlamentu.

Na sastanku, koji je održan sa načelnikom Općine Fojnica Salkanom Merdžanićem bilo je govora o aktuelnoj političkoj situaciji. S tim u vezi načelnik Salkan Merdžanić je upoznao prisutne i o aktuelnim političkim dešavanjima u našem gradu.

Također, bilo je razgovora i o budućoj saradnji odnosno pomoći prisutnih predstavnika vlasti za Općinu Fojnica.

Nakon sastanka gosti su obišli prostorije Općine gdje su imali priliku razgovarati sa našim uposlenicima.Javni oglas za izbor i imenovanje predsjednika i članova nadzornog/upravnog odbora
anida.ramic - Srijeda, 20.11.2013, 10:32
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Općinski načelnik
Na osnovu člana 8. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenivanjima u Federaciji BiH ("Službene novine Federacije BiH", broj: 34/03 i 65/11) i člana 2 i 3. Odluke o utvrđivanju uvjeta i kriterija za imenovanje na pozicije u regulirane organe općine Fojnica, broj: 02-02-136/08 od 18.02.2008.godine, u postupku imenovanja na pozicije u reguliranim organima u kojima Općina Fojnica ima pravni interes, načelnik Općine Fojnica objavljuje


JAVNI OGLAS

ZA IZBOR I IMENOVANJE
PREDSJEDNIKA I ČLANOVA NADZORNOG/UPRAVNOG ODBORA
U REGULIRANIM ORGANIMA OPĆINE FOJNICAJavni oglas ostaje otvoren 15 (petnaest) dana od dana objavljivanja u “Službenim novinama Federacije BiH”, dnevnom listu “Oslobođenje” i web stranici Općine Fojnica....

pretraga novosti :: arhiva novosti