Nova verzija sajta
Zimski noćni uspon na Prokoško jezero
Hazim Čukle - Petak, 20.12.2013, 13:07
Prokoško jezero
U organizaciji PD“Vranica“ Fojnica, već šesti put tradicionalno polovinom decembra svake godine organizuju zimski noćni uspon do Prokoškog jezera.Tako je bilo i proteklog vikenda, na ovaj noćni uspon je krenulo četrdesetak planinara.Pored domaćina planinara Fojnice su u usponu učestvovali članovi PSD „Treskavica“ Trnovo, PD“Trebević“ Sarajevo, PD „Pogorelica“ Kiseljak i PD „Bitovnja“ Kreševo i troje planinara iz Breze.

– Pri polasku iz Fojnice , bilo je fantastično, mjesečina kao dan, a krenuli smo na ovaj uspon sa lokaliteta Jezernice gdje je oko 1.000 m.nadmorska visina.Dalje smo išli preko Sivke do Prokoškog jezera 1.636 m.n.v.Pješaćili smo oko 3 sata, a dočekala nas je naša logistika sa veličanstvenim vatrometom.Prenoćili smo u prilagođenim planinskim katunima.Drugog dana je desetak najiskusnijih planinara krenulo na uspon do vrha Ločila 2107 m.n.v, kazao je predsjednik Eduard Slađo Jukić.


10. Jubilarni malonogometni Božićni turnir - Fojnica 2013
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Četvrtak, 19.12.2013, 15:10
Udruženje za sport i rekreaciju Katarina FojnicaDobili smo prvog polufinalistu ovogodišnjeg izdanja Božićnog turnira u Fojnici. To je momčad "Mali Raj" iz Kiseljaka koja je sinoć u neizvjesnoj završnici pobijelila "Gold Energy Drink" u zadnjim sekunadama, pogotkom glavom hrvatskog futsal reprezentativca Jakova Grcića.
U petak navečer dobit ćemo preostale tri momčadi koje će nastaviti natjecanje i koje ćemo gledati obje večeri završnice turnira, u subotu i nedjelju.
Rezultati ovih utakmica bit će krajnje neizvjesni jer je žrijeb sastavio podjednako kvalitetne momčadi i još tri nadasve kvalitetna sastava će završiti ovogodišnji nastup na turniru, kao i "Gold Energy Drink" (federalni futsal ligaš) ne dočekavši polufinale...


Raspored odigravanja utakmica pogledajte u prilogu.

Poziv za javnu raspravu
anida.ramic - Četvrtak, 19.12.2013, 13:00
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Služba za urbanizam, građenje, katastar i imovinsko pravne poslove općine Fojnica

u saradnji sa DURAK MUHAREMOM vlasnikom Pogona za klanje i obradu mesa koji se nalazi u naselje Bježanija općina Fojnica
poziva sve zainteresovane stanovnike općine Fojnica da uzmu učešće uJAVNOJ RASPRAVIO izdavanju okolišne dozvole Pogonu za klanje i obradu mesa vlasništvo Durak Muharema u naselju Bježanija općina Fojnica, koja će se održati dana 10.01.2014. godine sa početkom u 10 sati u prostorijama općine Fojnica /sala za sastanke I sprat.

Svi zainteresovani mogu dobiti na uvid dokumentaciju za poslovni objekt – Pogon za klanje i obradu mesa u Službi za urbanizam, građenje, katastar i imovinsko pravne poslove.

Prijedlozi mišljenja i sugestije u vezi sa poslovnim objektom – Pogon za klanje i obradu mesa mogu se dostaviti pisanim putem na adresu Služba za urbanizam, građenje, katastar i imovinsko pravne poslove općina Fojnica. Rok za dostavljanje primjedbi je do 08.01.2014. godine.

Cilj javne rasprave je utvrđivanje relevantnih podataka i činjenica neophodnih za odlučivanje u postupku izdavanja okolišne dozvole.

POMOĆNIK NAČELNIKA
Fišević Šemsudin, dipl. ing.


10. Jubilarni malonogometni Božićni turnir - Fojnica 2013
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Srijeda, 18.12.2013, 11:23
Udruženje za sport i rekreaciju Katarina FojnicaPoznata su još tri sudionika četvrtine finala Božićnog turnira u Fojnici.
Sinoć su se u daljnji tijek natjecanja plasirale momčadi "Pub Riverside" Fojnica, "Inoma" Kiseljak i "Mali Raj" Kiseljak.

Rezultate i raspored odigravanja utakmica pogledajte u prilogu.Zajednički lov lovaca Fojnice i Bačke Topole
Hazim Čukle - Srijeda, 18.12.2013, 10:05
Klikni za više fotografijaLovci
Preko četrdeset godina traje prijateljstvo između LD „Divokoza“Fojnica i LD“Karadžorđevo“ iz Bačke Topole u Srbiji. Svake godine ova dva bratimljena lovačka društva se posjećuju, tako što u jesen lovci iz Fojnice odlaze u posjetu lovcima u Bačkoj Topoli, gdje imaju zajednički lov na divlje zečeve i fazane, a pred kraj godine lovci iz Srbije dolaze u uzvratnu posjetu kolegama u Fojnicu, gdje imaju zajednički lov na divlje svinje, lisicu i vuka.

Tako je proteklog vikenda u trodnevnu posjetu Fojnici stiglo 15 lovaca iz Bačke Topole. Nakon okupljanja i postrojavanja na platou ispred hotela „Reumal“ u Fojnici, obratio im se Mensur Softić, predsjednik LD „Divokoza“ Fojnica i zaželio dobrodošlicu, a Ivan Ababović, glavni lovovođa društva je dao upute o lovu i načinu ponašanja i lova u tri revira u Fojnici.
- Bilo je prisutno skoro dvije stotine lovaca, krenuli smo na čeke. To su revir Prokos, revir Malkoč i Gradine, i revir Pridola. Pored nas domaćina i lovaca iz Srbije, bili su tu i lovci naši gosti iz Kreševa, Kiseljaka, Busovače, Visokog, Konjica i Gornjeg Vakufa. Tokom prvog dana lova, ustriljeno je sedam divljih svinja i dvije lisice, Nakon završetka lova smo imali večeru i lovačku zabavu u restoranu „Central“ Fojnica uz bend „Varupa“ Amir, Merima i Tošo, kazao je predsjednik Mensur Softić i dodao

Drugog dana smo organizirali zajednički lov na vuka u reviru Vrhovi, ali smo bili slabe sreće. Odstrijeljene divlje svinje je pregledao veterinar, i poklonit ćemo ih gostima iz Srbije. Cilj nam je druženje, a prezadovoljni smo što je sve proteklo u najboljem redu, kazao je Mensur Softić, predsjednik LD“Divokoza“ Fojnica.Rezultati utakmica VII kola Lige mladih KKS SBK KSB za sezonu 2013/2014
Kasum Asef - Srijeda, 18.12.2013, 09:05
Klikni za više fotografijaKK "Star"
Rezultate utakmica VII kola Lige mladih KKS SBK/KSB za sezonu 2013/2014. pogledajte ovdje.

10. Jubilarni malonogometni Božićni turnir - Fojnica 2013
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Utorak, 17.12.2013, 14:01
Udruženje za sport i rekreaciju Katarina FojnicaOdigrane su prve tri utakmice osmine finala na Jubilarnom 10. Tradicionalnom malonogometnom Božićnom turniru - Fojnica 2013. koji se igra pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i kulture Kantona Središnja Bosna, a u organizaciji Udruženja za sport i rekreaciju KATARINA Fojnica.

U prvom susretu, favorizirana momčad "Gold Energy Drink" Nova Bila, koja se natječe i u Prvoj nogometnoj ligi FBiH, rutinski je odradila posao i rezultatom 4:15 iz daljnjeg natjecanja izbacila perspektivnu momčad "Autootpad FANS Kiseljak".

U drugoj utakmici, "šlageru večeri", akteri su bili na očekivanoj razini, pa su u punoj dvorani Osnovne škole u Fojnici gledatelji mogli da uživaju i do kraja navijaju za jednu od dvije fojničke momčadi. U regularnom dijelu utakmice između "Veterinarske stanice Fojnica & Mix Company" i "Bet Live"-a rezultat je bio 1:1, a nakon penala prolaz je osigurala momčad "Veterinara".

U trećoj utakmici, prošlogodišnji osvajač turnira momčad "Autodijelovi HS Kiseljak" je nadigrala momčad "NK Brnjaka" rezultatom 8:2 i ponovo istaknula kandidaturu za visok plasman i ove godine.Počeo upis ogrjevnog drveta za penzionere Fojnice
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 16.12.2013, 14:12
Fojnica
Iako smo skoro na polovini posljednjeg mjeseca tekuće godine, Udruženje penzionera /umirovljenika općine Fojnica misli na svoje penzionere, te je i ove godine osiguralo za svoje članove penzionere mogućnost nabavke ogrjevnog bukovog drveta na rate za narednu zimu 2014, koje će isporučiti „Šumarija“ Fojnica.Izet Hodžić, predsjednik Udruženja penzionera/umirovljenika Fojnice nam je kazao

–Naše Udruženje broji 1.780 penzionera / umirovljenika. Sa upisom penzionera za nabavku ogrjevnog drveta smo počeli 08. decembra i on traje do 05. januara iduće godine.Penzioneri mogu pisati 6 m. kubnih bukove oblovine po cijeni 0d 67,86 KM po jednom m. kubnom, koja otplačuju u deset rata po 41 KM.Prilikom upisa ogrjevnog drveta, penzioneri su dužni donijeti posljednji ček od penzije i ličnu kartu, pojašnjava predsjednik Hodžić i dodaje

Oni penzioneri koji ne budu platno sposobni, kao ni oni penzioneri koji nisu članovi Udruženja, neće moći pisati drva.Penzioneri mogu pisati drva sa prevozom i bez prevoza.Cijena prevoza na području općine Fojnica je 125 KM, a van općine Fojnica po dogovoru.Za prva dana upisa nabavke ogrjeva se pisalo 200 naših članova penzionera, a svake godine broj penzionera koji na ovaj način nabavljaju ogrjevno drvo se kreće od 900-1.000 naših penzionera, kazao je Izet Hodžić, predsjednik Udruženja penzionera Fojnice.
10. Jubilarni malonogometni Božićni turnir - Fojnica 2013
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Ponedjeljak, 16.12.2013, 13:06
Udruženje za sport i rekreaciju Katarina FojnicaU prvih deset dana, zaključno sa nedjeljom 15.11. odigrano je svih 40 utakmica po skupinama na Jubilarnom 10. Tradicionalnom malonogometnom Božićnom turniru - FOJNICA 2013.

Rezultati (nedjelja 15.12.) :
NK Brnjaci - Caffe AIS Fojnica 3:3
Riverside Pub - AMB Fojnica 5:0
Veterin. stanica Fojnica & Mix Company - Autootpad FANS 2:11
Uvoz i prodaja vozila KAJIĆ - Baja Auto´s Kakanj 4:11
Autootpad Zigi Kiseljak - NK Respect Fojnica 10:2

U daljnji tijek natjecanja plasiralo se 16 najboljih malonogometnih momčadi koje će svoje utakmice osmine finala odigrati u naredna tri dana:


Raspored odigravanja utakmica pogledajte u prilogu.10. Jubilarni malonogometni Božićni turnir - Fojnica 2013
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Petak, 13.12.2013, 12:54
Udruženje za sport i rekreaciju Katarina FojnicaSinoć (četvrtak) su odigrane tri utakmice na 10. Jubilarnom malonogometnom Božićnom turniru - Fojnica 2013. Postignuti su slijedeći rezultati :

Gold Energy Drink - AMB Fojnica 10:4
Mesnica MEŠA Fojnica - NK Brnjaci 3:7
Veter. stanica & Mix Company - Caffe AIS Fojnica 4:3

Tijekom vikenda odigrat će se preostalih 13 utakmica po skupinama, tako da će se u nastavak natjecanja po kup sustavu plasirati najboljih 16 malonogometnih momčadi. Raspored odigravanja utakmica za vikend:

PETAK 13.12.2013.
19:35 h : Bet Live - AMB Fojnica
20:40 h : Autootpad Zigi Kiseljak - Šumašped Fojnica
21:45 h : Mesnica Meša Fojnica - Autootpad FANS Kiseljak

SUBOTA 14.12.2013.
16:20 h: IUS Sarajevo - NK Respect Fojnica
17:25 h: Caffe KAMIN Sarajevo - Šumašped Fojnica
18:30 h: Uvoz i prodaja auta KAJIĆ - Mali raj Kiseljak
19:35 h: INOMA Kiseljak - Caffematic
20:40 h: Autodijelovi HS Kiseljak - Bet Live

NEDJELJA 15.12.2013.
15:15 h: NK Brnjaci - Caffe AIS Fojnica
16:20 h: Riverside Pub - AMB Fojnica
17:25 h: Veterin. stanica Fojnica & Mix Company - Autootpad FANS
18:30 h: Uvoz i prodaja auta KAJIĆ - Baja Auto´s Kakanj
19:35 h: Autootpad Zigi Kiseljak - NK Respect Fojnica

Da biste pogledali bodovno stanje po skupinama nakon utakmica odigranih 12.12. pogledajte prilog.pretraga novosti :: arhiva novosti