Nova verzija sajta
Uručeni paketi pomoći za socijalno ugrožene porodice Općine
Crveni križ općine Fojnica - Srijeda, 27.11.2013, 08:42
Pročitano 284 puta
Klikni za više fotografijaCrveni križ
Nakon nedavno provedene akcije organizirane povodom Nedjelje/Tjedna solidarnosti kojom je prikupljena značajna količina prehrambenih i higijenskih proizvoda, sekretar Crvenog križa Općine Fojnica Senida Varka, zajedno sa volonterima (učenicima IV-2a SMŠ „Zijah Dizdarević“), organizovao je pakovanje i dodjelu paketa socijalno ugroženim porodicama na nivou cijele općine.

Akcijom podjele bile su obuhvaćene sve Mjesne zajednice: Fojnica, Ostružnica, Pločari Polje, Prokos, Dusina, Gojevići, Bakovići, Pridola, Šćitovo.

Doprinos akciji dalo je i nekoliko građana i vozača taksi vozila (Slađo taxi, Sanćo taxi, prof. Ibrahim Hodžić, Haris Pamić, Mesud Softić, Suad Aletić, Dragan Tolo, Ibrahim Zečević, Husein Hodžić), koji su omogućili volonterima da stignu na sve adrese i uruče 79 paketa za najugroženije porodice Općine.

Osim volontera CK Fojnica, u akciji su učestvovali i članovi lokalnog tima Fojnica ASuBiH? Obzirom da je akcija bila cjelodnevna, naročito je dobro došao ručak i osvježenje koji je za volontere obezbijedio Općinski načelnik, gospodin Salkan Merdžanić, dok je g-din Mujo Zulum obezbijedio večeru te im se ovom prilikom zahvaljujemo na podršci.

Takođe, Crveni križ Fojnica zahvaljuje se svim sugrađanima koji su podržali akciju i dali svoj doprinos u njenoj realizaciji.
pretraga novosti :: arhiva novosti