Nova verzija sajta
Četvrta samostalna izložba slika Sanje Jukić
Hazim Čukle - Petak, 25.10.2013, 12:34
Pročitano 338 puta
Klikni za više fotografijaIzložba slika
U okviru književno-kulturne manifestacije „Susreti Zija Dizdarević“ Fojnica u sali hotela „Reumal“, otvorena je četvrta samostalna izložba slika slikarice Sanje Jukić iz Fojnice. Ovoj svečanoj ceremoniji je prisustvovalo oko dvije stotine građana Fojnice i gostiju, među kojima su bili porodica i kolege Sanje Jukić, Amir Jaganjac predsjednik Vrhovnog suda F BiH, advokat Duško Tomić, likovni umjetnik Mesud Kečo itd. Izložbu je otvorio Zlatko Dević, akademski slikar. U muzičkom dijelu programa nastupili su Monika Miličević i Samir Kučuk iz Fojnice.

Državna tužiteljica Sanja Jukić je rođena 1962 godine u Sarajevu, živi u Fojnici. Slikarstvom se bavi od 2003 godine, uglavnom slika pejsaže i mrtvu prirodu, tehnikom ulje na platnu. Prvu izložbu je imala 2006 godine, a imala je četiri samostalne i nekoliko zajedničkih izložbi. Sudjelovala je na više slikarskih kolonija. Njene slike krase domove u BiH, kao i diljem Evrope, pa čak i Australije i Amerike. Udata je i majka je troje djece. Na ovoj izložbi se nalazi 42 slike.

Nakon što je zahvalila prisustnima slikarka Sanja Jukić je u šali započela govoriti –Lakše mi je na sudu završnu riječ dati, nego se vama u ovolikom broju obratiti, jer kad vas vidim ovako sve zajedno, adrenalin proradi, a srce zaigra. Nije lako naslikati jednu sliku,ne zato što ja nisam profesionalac, već je zato što je za ovu jednu sliku potrebno vrijeme, vrijeme koje ja moram odvojiti od svojih najmilijih. Kad počnem da slikam, ja se povučem u svoj svijet, satima ne progovaram ni riječi. Vjerujte ja sam za to vrijeme bila potrebna svojima i kao supruga i majka, da nije bilo njih, zasigurno nebi bila ovdje gdje sam sada, kazala je Sanja Jukić.


pretraga novosti :: arhiva novosti