Nova verzija sajta
Rasprava o Nacrtu zakona o prostornom uređenju i Nacrtu zakona o građenju na području SBK/KSB
anida.ramic - Ponedjeljak, 30.09.2013, 08:46
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Općinsko vijeće Fojnica

Rasprava o Nacrtu zakona o prostornom uređenju i Nacrtu zakona o građenju na području KSB/SBK
Zaključkom Sabora KSB/SBK broj: 01-02-484/09 od 01.12.2009. godine i Zaključkom broj: 01-02-485/09 od 01.12.2009. godine prihvaćen je Nacrt zakona o prostornom uređenju i Nacrt zakona o građenju uz obvezu da Vlada KSB/SBK i Ministarstvo prostornog uređenje, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova KSB provedu javnu raspravu u svim općinskim vijećima općina Kantona Središnja Bosna/Srednjobosanskog kantona.

Sukladno naprijed navedenom u dnevni red VIII. redovite sjednici Općinskog vijeća Fojnica, koja će se održati 03.10.2013. godine sa početkom u 10:00 sati, uvršteni su naprijed navedeni Nacrti zakona.

Nacrte zakona možete pogledati u Prilogu.Zakazana osma sjednica OV Fojnica
anida.ramic - Petak, 27.09.2013, 13:06
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Kanton Središnja Bosna/Srednjobosanski kanton
Općina Fojnica
Općinsko vijeće Fojnica

S A Z I V A M
VIII. sjednicu Općinskog vijeća Fojnica


Sjednica Općinskog vijeća Fojnica će se održati dana 03.10.2013. godine (četvrtak), u velikoj sali Općine Fojnica, sa početkom u 10:00 sati...

Održan kolegij OV Fojnica
anida.ramic - Petak, 27.09.2013, 12:53
Klikni za više fotografijaKolegij OV
Osma redovna sjednica Općinskog vijeća Fojnica, održat će se 03.10.2013. godine sa početkom u 10,00 sati u sali Općine Fojnica, utvrdio je to Kolegij OV Fojnica na svojoj sjednici održanoj 23.09.2013. godine.

Kolegiju su prisustvovali načelnik općine Fojnica Salkan Merdžanić, predsjedavajući OV Bogomir Barbić, sekretar OV Snežana Rajić i predsjednik Kluba SDA Nasir Selimović dok su predsjednici Klubova HDZ-a, Hrvatske koalicije HSS Stjepan Radić-HSP-a i SDP-a bili odsutni.

Na Kolegiju je utvrđen dnevni red za narednu sjednicu.

Fotografije sa otvaranja Wellness centra Reumal Fojnica
anida.ramic - Petak, 27.09.2013, 12:22
Klikni za više fotografijaWellness centar

Fotografije
Pogledajte fotografije sa svečanog otvaranja Wellness centra Reumal.

Svečano otvoren Wellness centar u Reumalu Fojnica
PR JURRC "Fojnica" (Reumal) - Srijeda, 25.09.2013, 22:45
Klikni za više fotografijaDanas je svečanom ceremonijom otvoren Wellness centar Reumal, a otvorenju su prisustvovali ministrica Branka Đurić (Federalno ministarstvo okoliša i turizma), ministar zdravstva Kantona Sarajevo i bivši direktora Reumala Lokmić dr. Eldan, načelnik Općine Fojnica Salkan Merdžanić, direktori banja iz BiH, te brojni drugi gosti.

Projekat je realizovan uz pomoć sredstava Federalnog ministarstva okoliša i turizma i predstavlja pozitivan primjer uspješne saradnje u zajedničkom ostvarivanju ciljeva razvoja zdravstvenog turizma u BiH.

Wellness centar se prostire na površini od 280 m2, a sadrži finsku i parnu saunu, jacuzzi, povodnu masažu, salone za različite vrste masaža, kneipp i tople klupe, fitness sobu sa trakama za trčanje i biciklima, kozmetički salon sa najmodernijom opremom, relax sobu namijenjenu odmoru i relaksaciji, te vitamin bar za osvježenje.

U saradnji sa partnerima Wellness centar je opremljen savremenim aparatima čijom se primjenom ostvaruju izvanredni rezultati u domenu estetike, kozmetike i wellnessa.

U prvih mjesec dana Reumal je svojim gostima pripremio raznolike aranžmane i dnevne programe, a sve po promotivnim cijenama.

Rezultati utakmica XI kola i raspored utakmica XII i XIII kola MNL "Fojnica 2013"
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Utorak, 24.09.2013, 11:47
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Obavijest
Pogledajte rezultate utakmica XI kola i raspored utakmica u okviru XII i XIII kola općinske malonogometne lige "Fojnica 2013"
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Fotografije sa odigranih utakmica XI kola MNL "Fojnica 2013"
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Utorak, 24.09.2013, 10:08
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Fotografije
Pogledajte fotografije sa odigranih utakmica u okviru XI kola općinske malonogometne lige "Fojnica 2013"

U srijedu otvaranje Wellness centra Reumal Fojnica
Hazim Čukle - Utorak, 24.09.2013, 09:50
Klikni za više fotografijaWellness centar
Budućnost Fojnice je u raznim vidovima turizma. Jedan od njih je svakako zdrastveni turizam, za koji Fojnica ima idealne uslove. Hotel „Reumal“ Fojnica svake godine uvodi neke novine u poboljšanju svoje usluge gostima koji dođu na odmor i rehabilitaciju. Ovih dana je urađen još jedan projekat koji je vrijedan pažnje, otvora se „Wellness centar Reumal“ Fojnica.

Od Rasima Sijarića, direktora marketinga, smještaja i prodaje „Reumala“ smo saznali da se „Wellness centar Reumal“, koji je u sklopu hotela „Reumal“ u Fojnici svečano otvara u srijedu 25 septembra. -Ovaj projekat je realizovan uz pomoć sredstava Federalnog ministarstva okoliša i turizma i predstavlja pozitivan primjer uspješne saradnje u zajedničkom otvarivanju ciljeva razvoja zdrastvenog turizma u BiH, rekao je direktor Sijarić i dodao

Ovaj moderni wellness centar je dio strateškog obogaćivanja i proširivanja turističke ponude „Reumala“ i Fojnice. Reumal je potvrdio svoje mjesto, jednog od vodećih centara zdrastvenog turizma u BiH i regiji, nudeći jedinstvenu kombinaciju banjskog wellness i spa turizma u ambijentu koji je predodređen za odmor i opuštanje. Uzimajući u obzir da hotel „Reumal“ godišnje ostvari oko 150.000 noćenja, za očekivati je da će nova ponuda privući još veći broj gostiju u Fojnicu , kazao je Rasim Sijarić direktor smještaja i prodaje.

Wellness centar Reumal“ Fojnica se prostire na 280 metara kvadratnih.Ima brojne sadržaje kao što su finska i parna sauna, jacuzzi,podvodnu masažu, salon za različite vrste masaža, kneipp i tople klupe, fintess sobu sa trakama za trčanje i biciklima, kozmetički salon sa najmodernijom opremom, relax sobu namjenjenu odmoru i relaksaciji, vitamin bar za osvježenje itd.

Javna rasprava o Nacrtu Zakona o novčanim podsticajima u poljoprivredi
anida.ramic - Četvrtak, 19.09.2013, 14:05
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Služba za privredu, finansije i budžet

Javna rasprava o Nacrtu Zakona o novčanim podsticajima u poljoprivredi na području SBK
Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Srednjobosanskog kantona pokrenulo je aktivnosti na izradi Zakona o novčanim podsticajima u poljoprivredi na području Srednjobosanskog kantona.

Nacrt Zakona je prihvaćen od strane Skupštine Srednjobosanskog kantona uz Zaključak da se o istom provede Javna rasprava.

U vezi s tim Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva SBK u saradnji sa općinom Fojnica organizuje Javnu raspravu o ovom Zakonu.

Javna rasprava u općini Fojnica planirana je za četvrtak 26.9.2013. godine u prostorijama Općine Fojnica, sala 1, sa početkom u 11:00 sati, a pozivani su vijećnici općinskog vijeća, poslodavci, poljoprivrednici i obrtnici sa područja općine Fojnica, predstavnici nevladinih organizacija kao i zainteresovani građani.

Vaše prijedloge, mišljenja i sugestije na Nacrt Zakona možete dostaviti pismenim putem Službi za privredu, finansije i budžet općine Fojnica do 25.9.2013. godine.

Nacrt Zakona o novčanim podsticajima u poljoprivredi na području Srednjobosanskog kantona i Obrazloženje ovog Zakona možete pogledati u Prilogu.Fojnica, 19.09.2013.

Pomoćnik načelnika
Munib Behrić, dipl.ecc.


pretraga novosti :: arhiva novosti