Nova verzija sajta
Započeo prvi ciklus priprema zlatnih momaka za Poljsku
Hazim Čukle - Srijeda, 28.08.2013, 12:55
Pročitano 158 puta
Klikni za više fotografijaFojnica
Dvadesetočlana ekspedicija zlatnih momaka, reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci, je započela prvi ciklus priprema od sedam dana u Fojnici. Smješteni su u „Aquareumalu“ Fojnica, a treniraju u sali O.Š.“Muhsin Rizvić“ i hotelu „Reumal“ u Fojnici. Naše vitezove koji su osvojili sve što se u ovom sportu može osvojiti predvodi šef stručnog štaba, selektor Mirza Hrustemović, sa pomoćnicima Ejubom Mehmedovićem i Zikretom Mahmutovićem.

U Fojnici su Sabahudin Delalić, kapiten reprezentacije i igrači : Adnan Manko, Safet Alibašić, Ervin Jusupović, Dževad Hamzić, Asim Medić, Mirzet Duran, Ismet Godinjak, Adnan Kešmer, Nizam Čanćar, Enis Kadrić, Muhamed Kapetanović, Edin Džino, Damir Grbić, Jasmin Brkić, Esad Durmišević i ekonom Dževad Šabeta Pupak.

Selektor Mirza Hrustemović nam je kazao -Fojnica je poznata destinacija za bh reprezentativce sjedeće odbojke, po tome što je dosada bila sretna i berićetna za naše uspjehe. Ovdje je širi spisak igrača, s obzirom da imamo i mlade igrače, sa njima radimo posebno. Treniramo dva puta, dok treći trening koristimo za rad sa podmatkom.Ovo je prvi od dva ciklusa priprema koje ćemo održati u Fojnici, pred odlazak na Evropsko prvenstvo u Elblag u Poljskoj, rekao je selektor Hrustemović i dodao

Učestvuje 13 reprezentacija,a nama su u grupi Hrvatska i Srbija. Planovi su nam poznati , mi branimo titulu prvaka Evrope.Radu ćemo pristupiti profesionalno, odgovorno i sa maksimalnim trudom, prema svim obavezama koje jedna selekcija treba da uradi i samim tim odbrani titulu prvaka Evrope.To je naša želja , da po osmi put budemo budemo na krovu Evrope, kada je u pitanju sjedeća odbojka, rekao je selektor Mirza Hrustemović.

pretraga novosti :: arhiva novosti