Nova verzija sajta
Pobjednik turnira ekipa FK Igman Ilidža
Hazim Čukle - Petak, 07.06.2013, 08:57
Pročitano 255 puta
Klikni za više fotografijaUdruženje Respect"
Povodom svetkovine Duhova u Fojnici je u organizaciji Udruženja za sport, kulturu i ekologiju „Respect“ Fojnica na stadionu „Džemal Numanagić“ u Fojnici odigran nogometni turnir, na kome su nastupile ekipe NK“Respect“ Fojnica, FK „Igman“ Ilidža, NK“Kreševo“ Kreševo i FK „Hrid“ Sarajevo. U predfinalnom susretu sastale su se ekipe pjetlića domaćina NK“Respect“ i NK“Kreševo“. U finalnom susretu su se sastale ekipe FK“Igman“ Ilidža i FK „Hrid“ Sarajevo.

Pobjedio je tim sa Ilidže rezultatom 4:2 i tako postali pobjednici ovog turnira.Najperspektivniji igrač turnira je Elmin Škulj iz ekipe Hrid, najbolji igrač turnira je bio Senad Sejtarija, najbolji golman Fahrudin Tabaković, najbolji strijelac je Safet Drakovac (svi iz pobjedničke ekipe FK“Igman“).Uručena je i zahvalnica nastavniku Dževadu Mujkanoviću iz Fojnice za unapređenje nogometa i ženskog nogometa u Fojnici.Najboljima su pripale nagrade pehari, diplome i sportska oprema.Utakmice je posmatrao veliki broj gledalaca.

Nakon završetka nogometnog turnira Adnan Koljši, podpredsjednik Udruženja „Respect“ i lider istoimenog kluba NK „Respect“ Fojnica je zahvalio učesnicima turnira na fair play igri, kazavši tom prilikom –Naš moto je druženje, igranje, fair play Ii respect, a iduće godine će ovaj turnir bit sa više učesnika turnira, rekao je Adnan Koljši.


pretraga novosti :: arhiva novosti