Nova verzija sajta
Završena "Humanijada 2013"
anida.ramic - Petak, 17.05.2013, 09:04
Pročitano 128 puta
Klikni za više fotografijaFojnica
21. edukativno-sportski susreti studenata biomedicinskih grupacija, koji su se održavali proteklog vikenda u apartmanskom naselju Aquareumal u Fojnici su završeni. Najmasovniji Internacionalni projekat u BiH je okupio preko 500 studenata iz regiona koji su uzeli učešće u 7 sportova: nogomet, košarka, odbojka, rukomet, tenis, stoni tenis i odbojka na pijesku.

Pobjedu u nogometnom turniru je po drugi put uzastopno osvojila ekipa Medicinskog fakulteta iz Rijeke. Najbolji košarkaški tim dolazi iz Travnika sa Edukacijskog fakulteta. Zlatni rukometaši dolaze sa Stomatološkog fakulteta iz Sarajeva dok kod odbojkaša u finalu je bila najbolja ekipa Medicinskog fakulteta iz Osijeka.

Kod djevojaka prvak u nogometu je Medicina Zagreb a u odbojci je Farmacija iz Zagreba. Najbolje košarkašice su s Medicine Zagreb dok u rukometu prvo mjesto su osvojile djevojke sa Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta iz Zagreba.

Stonoteniski turnir je pripao Nives Macukić sa Stomatologije Zagreb dok je teniski turnir osvojio Ivan Matoković sa Medicine Osijek.

Za ukupnog pobjednika izabrana je ekipa Medicinskog fakulteta iz Zagreba. Najbolji sportista je Ivona Zovko sa Farmacije Zagreb dok najbolji sportista je Ivan Matoković sa Medicinskog fakulteta iz Osijeka.
Za Fair Play ekipu je izabrana ekipa Medicinskog fakulteta iz Rijeke.

Pehari, medalje i priznanja su uručeni svim pobjednicima na ceremoniji koja je upriličena u Aquareumalu, zadnju noć boravka studenata u Fojnici.

Ceremoniji je prisustvovao i načelnik Općine Fojnica Salkan Merdžanić koji je tom prilikom čestitao pobjednicima a organizatorima se zahvalio što su ove godine izabrali Fojnicu za mjesto održavanja Humanijade 2013.pretraga novosti :: arhiva novosti