Nova verzija sajta
Akcija proljetnog čišćenja Fojnice
anida.ramic - Utorak, 30.04.2013, 12:13
Pročitano 161 puta
Klikni za više fotografijaFojnica
U organizaciji Službe za društvene djelatnosti i stambelno – komunalne poslove Općine Fojnica sprovedena je akcija proljetnog čišćenja i uređenja okoliša općine Fojnica. Akcija je podrazumijevala čišćenje i uređenje okoliša, potoka, parkova, ulica, naselja, dvorišta i igrališta.

U akciji su učestvovali učenici O.Š.“Muhsin Rizvić“, učenici O.Š.“Ivan Goran Kovačić“ i učenici SMŠ „Zija Dizdarević“. Josip Markota, šef Službe za društvene djelatnosti i stambeno – komunalne poslove istakao je da mu je posebno drago što su se akciji odazvali učenici jer, kako kaže veoma je bitno da se razvija ekološka svijest kod mladih ljudi i da im se ukazuje na važnost očuvanja životne sredine.

Osim učenika akciji su se odazvali i članovi pojednih udruženja, kao što su Udruženje za sport, ekologiju i kulturu Respekt, karate klub „FUDOKAN“ te sekcija ribolovaca Bakovići – Dusina i BBK „Slapovi Kozice“. Između ostalih biciklista akciji čišćenja se odazvao i član ovog Kluba, inače korisnik Zavoda Drin, Hamer Prošić koji nije krio svoje oduševljenje zbog rada u prirodi.
Prilikom akcije očišćene su ulice, igrališta, prostori oko škola, korito rijeke Dragače te izletišta Malkoč i Požarna.

I ova akcija za ljepšu Fojnicu je uspješno okončana. Međutim, organizator naglašava da je bio slab odziv akciji, jer od dvadeset pozvanih udruženja samo četiri su učestvovala u akciji.


pretraga novosti :: arhiva novosti