Nova verzija sajta
Kombi sletio u provaliju , povrijeđeno četvoro putnika
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 29.04.2013, 11:54
Pročitano 194 puta
Klikni za više fotografijaFojnica
Jučer drugog dana vikenda, u popodnevnim satima oko 16,30 sati, stotinjak metara iza sela Dragačići , koji su udaljeni 13 kilometara od Fojnice, dogodila se teška saobraćajna nesreća, u kojoj je četvero putnika povrijeđeno.Niz provaliju od tridesetak metara je sletio kombi T4 transporter registarskih oznaka M 79 O 939 za čijim upravljačem se nalazio Slaviša Jović iz Sarajeva.Iz za sada nepoznatih razloga je sletio niz provaliju.

U kombiju je bilo pet putnika, vozać je ostao nepovrijeđen, a ljekarska pomoć je u JU „Dom zdravlja“ Fojnica ukazana za četvero putnika 28 godišnja M.K., 26 I.M., 24 M.I. , i 25 A.H. svi iz Sarajeva.Nakon ukazane prve ljekarske pomoći upučeni su u Klinički Centar Sarajevo.Na lice mjesta su izašli djelatnici PS Fojnica, a uviđaj su obavili Krim policija PU Kiseljak.Na licu mjesta smo vidjeli razbacane stvari i predmete iz kombija.

Kako smo saznali mještana Dragačića, sela koje tokom godine skoro napušteno, najprije se začuo jak prasak i nakon toga poziv u pomoć.To nam je potrvrdio mještanin Irfan Drinić čija je kuća udaljena pedesetak metara od mjesta nesreće-Radili smo nešto na njivi u blizini i čuo se jak prasak i poziv u pomoć.Nakon toga sam sa sinom pritrčao na lice mjesta i pomogao da izvučemo putnike.Ubrzo je na lice mjesta stigla hitna pomoć iz Fojnice i putnici su transportovani u „Dom zdravlja“ u Fojnicu.Kako su nam kazali bili su tu na izlezu na Slapovima Kozice,sve mladi ljudi rekao je mještanin Irfan Drinić.Načinjena je veća materijalna šteta.


pretraga novosti :: arhiva novosti