Nova verzija sajta
Sportisti na svoj način obilježili Dan Općine Fojnica
anida.ramic - Utorak, 19.03.2013, 19:43
Pročitano 158 puta
Klikni za više fotografijaTurnir za pionire
U sklopu obilježavanja Dana Općine Fojnica održan je niz kulturnih, zabavnih i sportskih manifestacija. Kada je riječ o sportskim manifestacijama Šahovski klub „Fojnica“, Tavla klub „Dževad Salčinović Šajna“ i Fudbalski klub „Fojnica“ su proteklog vikenda organozivali prigodne turnire.

U klupskim prostorijama održan je tradicionalni turnir u tavli „Fojnica 2013“. Na turniru je učestvovalo 26 igrača iz Sarajeva i Fojnice. Nakon vrlo zanimljivih partija, prvo mjesto na turniru je zauzeo Osman Traljo, drugoplasirani je bio Redžep Zaimović, a trećeplasirani Nedžad Čohadžić, svi iz Fojnice. Pobjedniku turnira dodjeljen je pehar na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća.

A „Šahovski klub Fojnica“ je organizovao 2. Šahovski memorijal Remzija Softić. Turnir je okupio 61 igrača iz nekoliko gradova Bosne i Hercegovine, među kojima je bilo četiri internacionalna majstora, tri fide majstora, ali i veći broj rekreativaca, koji vole ovu drevnu igru i koji su došli da svojim učešćem sačuvaju uspomenu na rahmetli RemzijuSoftića, vrsnog fojničkog šahistu.Turnir je igran po švicarskom sistemu, u 9 kola, a sudije su bili Mirza Miralem, Mirjana Barbić i Ahmed Kreso. Nakon nekoliko sati igre, pobjednik 2. Šahovskog memorijala RemzijaSoftić je Zoran Runić, internacionalni majstor, drugo mjesto je zauzeo Dejan Marjanović, a treće Atif Dumpor, internacionalni majstor. Oni su dobili novčane nagrade, medalje i diplome, a pobjednik je dobio i pehar u trajno vlasništvo i veliki prelazni pehar.

I fudbalski klub „Fojnica“ je na svoj način dao doprinos obilježavanju Dana Općine. Naime, organizovan je prvi malonogometni turnir za pionirske ekipe, godište 2000., pod nazivom „Četiri grada“. Na turniru su učestvovale ekipe: Fudbalski klub „Fojnica“, Fudbalski klub „Biser“ Sarajevo, Nogometni klub „Busovača“, Škola fudbala „Carioce“ Kiseljak, Nogometni klub „Katarina“ Fojnica, Nogometna škola „Šampion junior“ Sarajevo. U finalu su se sastale ekipe „Carioce“ i „Šampion junior“. Pobjednik turnira je ekipa „Carioce“ iz Kiseljaka. Njima je također na Svečanoj sjednici uručen pehar. Generalni pokrovitelj svih turnira bila je Općina Fojnica. „2. Šahovski memorijal Remzija Softić“ i malonogometni turnir „Četiri grada“ je otvorio Salkan Merdžanić, općinski načelnik.

pretraga novosti :: arhiva novosti