Nova verzija sajta
Takmičenje osnovaca u veleslalomu
Hazim Čukle - Četvrtak, 07.03.2013, 12:29
Pročitano 140 puta
Klikni za više fotografijaUčesnici takmičenja
Nedavno je u organizaciji Ski kluba „Vrankamen“ Fojnica u Sportsko rekreacionom centru „Poljana“ iznad Fojnice održano tradicionalno skijaško takmičenje učenika osnovnih škola u vožnji veleslalom IX „Kup Vrankamen 2013“. Nastupilo je 85 takmičara iz osnovnih škola iz Fojnice, Kiseljaka, Kreševa, Visokog i Viteza koji su se takmičili u nekoliko kategorija. Učestvovali su i učenici SMŠ „Zija Dizdarević“ Fojnica i Srednje škole iz Kiseljaka. Start staze je bio na 1700 metara a cilj na 1520 metara. Iako je povremeno bila i gusta magla dječaci i djevojčice su vozili na stazi kao pravi profesionalci.

U kategoriji predškolskog uzrasta najbolje rezultate su imali Marko Vidović iz Viteza, drugo mjesto Lovro Glavočević Fojnica koji je bio i najmlađi takmičar i treće mjesto Andrej Bošnjak iz Fojnice. Kod mlađih cicibanki nabolja je bila Sara Udovičić OŠ „Gromiljak“ Kiseljak, dok je kod mlađih cicibana najbolji bio Andrej Cvjetković OŠ „Ivan Goran Kovačić“ iz Fojnice. U kategoriji starije cicibanke prva je bila Ivana Karačić OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Fojnica a kod cicibana David Vidović OŠ „Dubravica“ iz Viteza.

U kategodiji mlađih djevojčica najbolje vrijeme je imala Dajana Dijaković OŠ „Kiseljak“ iz Kiseljaka, a kod mlađih dječaka Leon Cvjetković OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Fojnica. Kod starijih djevojčica najbolji rezultat je imala Tatjana Vujica SMŠ „Zija Dizdarević“ Fojnica, a kod starijih dječaka Andrej Bošnjak iz OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Gojevići Fojnica. Kod juniorki najbolja je bila Andrea Kapetanović KŠK Visoko, a kod juniora David Udovičić Srednja škola „Ivan Goran Kovačić“ Kiseljak.

Najboljima su pripale medalje i diplome. Zanimljivo je da su tri sestre Ana Marija, Ivana i Natali Karačić osvojile jednu zlatnu i dvije srebrne medalje, a njihov prvi rođak Lovro Glavočević srebrnu medalju koji je i najmlađi učesnik takmičenja, svi iz Fojnice. Ekipno najbolja je bila OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Gojevići Fojnica.

pretraga novosti :: arhiva novosti