Nova verzija sajta
Općinski vijećnici osudili prijetnje upućene Načelniku općine i Predsjedniku Općinskog vijeća
anida.ramic - Nedjelja, 03.03.2013, 20:12
Pročitano 184 puta
Općina FojnicaNa jučerašnjoj vanrednoj sjednici Općinskog vijeća Fojnica vijećnici su jednoglasno osudili prijetnje smrću upućene načelniku Fojnice Salkanu Merdžaniću i Predsjedniku Općinskog vijeća Bogomiru Barbiću.

Naime, u četvrtak u večernjim satima u SMS poruci koja je poslana s nepoznatog broja, upućene su im prijetnje o čemu su obavijestili policiju koja trenutno vrši istragu.

- Sjednica je održana jer ne želimo da se prijetnje tumače kao da se radi o prijetnjama na nacionalnoj osnovi. Ne mogu vjerovati da 20 godina nakon rata postoje takvi ljudi koji mogu uputiti ovakvu poruku - naglasio je Salkan Merdžanić, načelnik Općine Fojnica.

Ističe, da su prijetnje najvjerovatnije posljedica nezadovoljstva izbornim rezultatom određenih osoba, ali je rekao i da to nije način na koji bi trebali iskazivati svoje nezadovoljstvo.

Poručio je ipak da neće podleći pritiscima i napustiti poziciju koja mu je povjerena demokratskim putem, voljom naroda Općine Fojnica.

Predsjednik Općinskog vijeća Fojnica Bogomir Barbić je na sjednici kazao da upućene prijetnje na mobitele i društvene mreže od nepoznatih osoba, nekoliko vijećnika Fojnice te načelnik Općine dobijaju još od konstituirajuće sjednice te da se na taj način stvaraju pritisci na vijećnike i blokira rad Vijeća.

U zaključku koji su vijećnici na sjednici usvojili zatraženo je od Policijske stanice Fojnica da poduzme zakonom predviđene mjere kako bi se počinitelji ovih dijela otkrili i sankcionirali.

pretraga novosti :: arhiva novosti