Nova verzija sajta
U Fojnicu doputovala grupa od 48 ranjenika iz Libije
Hazim Čukle - Nedjelja, 24.02.2013, 22:20
Pročitano 170 puta
Klikni za više fotografijaDolazak u "Novu bolnicu"
Već drugu godinu libijski ranjenici koji su nastradali tokom oružanih sukoba u Libiji u revoluciji i svrgavanju bivšeg predsjednika Muamera Gadafija dolaze na rehabilitaciju i oporavak u Fojnicu. Nedavno je u Fojnicu je stiglo 38 libijskih ranjenika, dok je istog dana u večernjim satima stigla grupa od još deset ranjenika. Sa njima su u pratnji i dva ljekara iz Libije. Smješteni su u „Novu bolnicu“.

Od glasnogovornice RR Centra „Fojnica“ iz Fojnice Merside Bureković smo saznali da se u ovom rehabilitacionom Centru u Fojnici već dvije godine nalaze ranjenici iz Libije i da imaju dobru saradnju sa libijskim Komitetom za ranjenike u Sarajevu.

„Danas je stigla ova grupa od 48 ranjenika, narednih dana očekujemo ih još. Imamo i iskustvo raditi sa njima, naravno tu je naš stručni tim ljekara i ostalog osoblja. Ovo su teži ranjenici, bolesnici kojima treba dugoročna rehabilitacija i oporavak.

Ova grupa će na rehabilitaciji provest tri mjeseca, nekima će taj boravak bit i produžen. Za njihove prijeme smo sve pripremili, od prijema na aerodromu u Sarajevu, transfera, animacije i smještaja u Fojnici. Imamo terapeute koji govore arapski jezik, uraditi ćemo sve da ranjenici što prije ozdrave i vrate se svojim kućama u Libiju“, kazala je za Fojnica online glasnogovornica Mersida Bureković.

pretraga novosti :: arhiva novosti