Nova verzija sajta
Nagrade pripale domaćinima
Hazim Čukle - Utorak, 12.02.2013, 12:30
Pročitano 255 puta
Klikni za više fotografijaKotlić
Prvog dana proteklog vikenda je u organizaciji Rekreacijskog centra „Brusnica“na Poljani iznad Fojnice održano takmičenje u spravljanju kotlića i ocjenjivanje najbolje rakije od kruške. Kod spravljanja kotlića učestvovalo je sedam ekipa: “Jurin lonac“ iz Neuma kapiten Vinko Bjelopera, „Družba Marka Kvržice“ iz Fojnice sa kapitenom Markom Jurišićem, PD „VIS Žepče“ iz Žepča kapiten Mirko Matijević, „Barcelona“ iz Fojnice kapiten Rade Kapetanović, „Fojnički anđeli“ Fojnica kapiten Angela Cvjetković, „Kreševski citrin“ Kreševo kapiten Žarko Bešlić i PD „Vranica“ Fojnica kapiten Eduard Slađo Jukić.

Žiri od četiri člana je imao veoma težak posao, odabrati najbolje. Najbolji kotlić je spremila ekipa „Barcelona“-e iz Fojnice, drugo mjesto je zauzela ekipa „Družba Marka Kvržice“, treće mjesto je pripalo ekipi „Fojnički anđeli“ iz Fojnice. Kada je u pitanju ocjenjivanje najbolje rakije takmičilo se šest vlasnika sa svojim rakijama: Elvir Šišić Fojnica, PD „Vranica“ Fojnica, Danijel Vuković Kreševo, Željko Šumić Žepče, R.C. „Brusnica“ Fojnica i Josip Ivičević Kreševo. Prvo mjesto su podijelili Elvir Šišić Fojnica i domaćin R.C. „Brusnica“ Fojnica. Sve nagrade su bile novčane.

Nakon takmičarskog dijela uslijedilo je druženje uz pjesmu i igru, a za sve koji su željeli je bio organizirano i besplatno noćno skijanje. Iako je bilo hladno i loše vrijeme u ovom skijalištu se okupio veliki broj ljubitelja zimskih radosti, koji su prisustvovali i ovom tradicionalnom takmičenju. Bilo je tu pored automobila sa bh registarskim oznakama i gostiju iz Splita, Zadra, Dubrovnika, Rijeke, Makarske.

pretraga novosti :: arhiva novosti