Nova verzija sajta
Otvorena humanitarna izložba “I oni su djeca”
Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica «Drin» - Subota, 19.01.2013, 11:36
Pročitano 193 puta
Klikni za više fotografijaOtvorena izložba
U ASA Art Galeriji u Sarajevu sinoć je otvorena humanitarna prodajna izložba fotografija bh. fotoreportera "I oni su djeca" s koje je sav prihod doniran našoj ustanovi.

Na inicijativu fra Marijana Karaule i gospodina Marija Ilicica pokrenuta je humana akcija kojom bi se prikupila sredstva neophodna za opremanje kabineta za muzikoterapiju za naše korisnike.

U tu svrhu petnaest fotografa koji rade za štampane i online medije iz cijele BiH, poklonili su po nekoliko svojih fotografija, te organizovali izložbu u namjeri da pomognu prvenstveno našim najmlađim korisnicima. U humanoj akciji i izložbi učestvovali su: Dženan Kriještorac, Muhamed Tunović, Fuad Fočo, Ivan Šebalj, Jasmin Brutus, Milutin Stojčević, Mario Iličić, Stojan Lasić, Aleksandar Čavić, Dado Ruvić, Almir Panjeta, Mia Bezjak, Mirza Subašić, Zoran Kanlić i Marijan Karaula.

Otvaranju izložbe prisustvovali su brojni gosti iz javnog života koji su osim svojim prisustvom humanitarnu akciju fotoreportera podržali i kupovinom fotografija. Poseban ton cijeloj manifestaciji dao je i visoki predstavnik u BiH, gospodin Valentin Inzko koji je svojim prisustvom i kupovinom većeg broja fotografija podržao ovu akciju. Prisutnima su se na otvaranju obratili direktorica Zavoda Samiha Hodžić, pokrovitelj izložbe ministar rada i socijalne politike FBiH Vjekoslav Čamber, i jedan od organizatora Marijan Karaula. Opustajuću i jako ugodnu atmosferu upotpunjavle su note i lagana muzika “DRIN benda”.

Pedeset radova, vrijednih i veselih fotografija odabranih od strane gospodina Milutina Stojčevića bile su izložene po jako simboličnoj cijeni od 150 KM. Radi se o fotografijama iz svakodnevnog života, zanimljivim trenutcima koji su zahvaljujući upravo ovim humanim ljudima i njihovom izoštrenom oku i spretnosti, ostali vječno zabilježeni.

Odziv je bio veliki, tako da je do sada prodato i rezervisano više od polovine izloženih fotografija. Postavka će biti otvorena sedam dana u prostorijama ASA galerije, koja je besplatno ustupila svoj prostor za izložbu.kada ćemo znati i više detalja oko rezultata akcije.

Ovom prilikom Zavod Drin se od srca zahvaljuje svima koji su bili dio ove humane akcije.

pretraga novosti :: arhiva novosti