Nova verzija sajta
Udruženi bh fotoreporteri u humanoj akciji
Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica «Drin» - Petak, 11.01.2013, 15:23
Pročitano 164 puta
Klikni za više fotografija„I oni su djeca“, naziv je humanitarne izložbe koja će se održati u četvrtak 17.01.2013. u Sarajevu u prostorijama ASA Art galerije.

Izložba će biti prodajnog karaktera, a sva prikupljena sredstva namijenjena su za opremanje kabineta za muzikoterapiju najmlađih korisnika Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica „Drin“. Svoje radove izložiti će petnaest bh fotoreportera Slobodne Bosne, BH Dana, Dnevnog avaza, Oslobođenja, Večernjeg lista, Nezavisnih novina, Reutersa, te nekoliko freelancera, koji su za ovu priliku poklonili svoje fotografije i odrekli se svojih autorskih prava.

Izložba je organizirana pod pokroviteljstvom Federalnog Ministarstva rada i socijalne politike, a detalji otvaranja izložbe "I oni su djeca" su bili tema press konferencije koja je održana jučer u ASA Art galeriji, sa početkom u 19 sati.

Tim povodom, fotoreporter i novinarka nezavisne informativne revije Slobodna Bosna, gospodin Mario Iličić i g-đa Danka Savić su prekjučer posjetili Zavod „Drin“.

pretraga novosti :: arhiva novosti