Nova verzija sajta
Na turniru učestvovale trideset četiri ekipe
Hazim Čukle - Subota, 05.01.2013, 13:09
Pročitano 253 puta
Klikni za više fotografija"Ragale" i "Respect"
U organizaciji Udruženja za sport, ekologiju i kulturu „Respect“ Fojnica u sali OŠ „Muhsin Rizvić“ u Fojnici odigran je prvi malonogometni „Božićno – Novogodišnji turnir Fojnica 2012“, za dječake od 6-18 godina. Učestvovale su 34 ekipe, selektirane od 1-4 i 5-8 razreda osnovne škole i srednjoškolci iz svih mjesnih zajednica Fojnice, kao i gosti iz Sarajeva, Zenice, Kiseljaka, Busovače i Kreševa. Najboljima su obezbjeđene vrijedne nagrade, a za sve učesnike i goste roštiljijada, sokovi i kolači.

U kategoriji od 1-4 razreda pobjednik je ekipa „Ragala“ iz Ragala. Najbolji golman je bio Ismar Omerčević a najbolji igrač Faris Varka, oba iz ekipe „Ragale“. U kategoriji od 5-8 razreda pobjednik je ekipa „Ragale“, najbolji golman je Tarik Bureković a igrač Adem Kršić, oba iz pobjednićke ekipe. Kod srednjoškolaca najbolja je bila ekipa „Ostružnica“ iz Ostružnice, a najbolji igrač ujedno i najbolji golman turnira je bio Elmin Ramić iz ekipe „Ostružnica“, dok je za najperspektivnijeg igrača proglašen Davor Babić iz ekipe „Bet Live“.

Po riječima predsjednika i potpredsjednika Udruženja za sport, ekologiju i kulturu „Respect“ Fojnica Pere Tomičića i Adnana Koljšija koji je ujedno i lider NK „Respect“ Fojnici cilj ovog turnira je druženje komšija, upoznavanje igrača i nogometaša iz drugih gradova učesnika ovog turnira i fair play igra. To je najmasovniji malonogometni turnir ove vrste u Fojnici. Obojica su poručila da će ovaj turnir, kao i drugi malonogometni turniri koje su organizirali preći u tradiciju.

pretraga novosti :: arhiva novosti