Nova verzija sajta
Deveti tradicionalni malonogometni Božićni turnir Fojnica '12 - Finale
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Srijeda, 19.12.2012, 01:08
Klikni za više fotografijaUručenje nagrada
Nakon 17 dana i 56 odigranih utakmica, titulu najbolje malonogometne momčadi na ovogodišnjem izdanju Božićnog turnira, apsolutno zasluženo, ponijela je momčad "Autodijelovi HS" Kiseljak, koja je u finalnom dvoboju pobijedila favoriziranu momčad "Denicom" iz Sarajeva rezultatom 6:3. Najveće zasluge za ovaj naslov ima najbolji vratar turnira Dario Bencun koji je doslovno zaključao svoja vrata, te nadahnutost Asmira Brkanovića koji je u najbitnijim trenucima utakmice postigao važne golove i svojoj momčadi donio naslov pobjednika turnira.

Pehar, diplome i novčanu nagradu od 4.000 KM pobjedniku je uručio predsjednik Udruženja za sport i rekreaciju "Katarina" Fojnica gosp. Josip Puljić istaknuvši kako je ovogodišnji turnir "generalna proba" za Jubilarni 10. Božićni turnir koji će se održati naredne godine a u kojem se očekuje rekordan broj momčadi, kao i rekordni fond nagrada...

Deveti tradicionalni malonogometni Božićni turnir Fojnica '12 - Polufinale
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Subota, 15.12.2012, 17:04
Klikni za više fotografijaRaspored utakmica
Večeras su na programu dvije utakmice poluzavršnice Devetog tradicionalnog malonogometnog Božićnog turnira "Fojnica 2012".

Četvrtina finala (rezultati)
Beer Bar Busovača - Autodijelovi HS 3:3 (3:5) nakon penala
Denicom Sarajevo - Mali Raj/Semko 7:4
Sofić doo Konjic - Bate Borisov 3:7
Veterinarska stanica Fojnica - Auootpad Šiljo/caffe Miami 4:2

Polufinale (raspored)
17:00 NK KATARINA U14 - FK FOJNICA U14
18:00 NK KATARINA (veterani) - NK BRNJACI (veterani)
19:30 prva polufinalna utakmica BATE BORISOV - AUTODIJELOVI HS
21:00 druga polufinalna utakmica VETERINARSKA STANICA FOJNICA - DENICOM SARAJEVO

Sutra, nedjelja, je završni dan turnira.

Predstavnici umirovljenika Dubrovačko - Neretvanske županije posjetili Fojnicu
Hazim Čukle - Petak, 14.12.2012, 21:25
Klikni za više fotografijaDruženje u Fojnici
Desetak godina traje kako menadžment RRC „Fojnica“ iz Fojnice ima dobre odnose i plodnu saradnju sa Maticom umirovljenika Republike Hvatske. Plod te dobre saradnje je potpis ugovora po kojem svake godine u Fojnicu organizirano u grupama od početka mjeseca oktobra do kraja mjeseca aprila dolazi veliki broj umirovljenika iz Hrvatske na desetodnevni odmor i rehabilitaciju. Saradnja je nastavljena i ove godine. Krajem kalendarske godine predstavnici županijskih udruga posjećuju Fojnicu i obnavljaju tu saradnju.

Tako je i nedavno u Fojnicu stigla grupa od dvadesetak predstavnika umirovljenika gradova Dubrovačko - Neretvanske županije u Hrvatskoj na čelu sa predsjednikom Matice umirovljenika ove županije Ivanom Šunjićem. Za vrijeme trodnevnog boravka u Fojnici gosti iz Hrvatske su posjetili Rekreacijski centar „Brusnica“, knjižnicu i muzej Franjevačkog samostana u Fojnici, stari dio grada Fojnice itd...

XVI Državno prvenstvo u stonom tenisu za invalide
Hazim Čukle - Petak, 14.12.2012, 21:14
Klikni za više fotografijaStoni tenis
U sali hotela „Reumal“ u Fojnici je u organizaciji Sportskog saveza invalida FBiH-e održano XVI Državno prvenstvo u stonom tenisu. Takmičili su se invalidi sportisti kantona: USK, KS, BPK i SBK u pet kategorija: paraplegija, natkoljena amputacija, potkoljena amputacija, amputacija gornjih ekstremiteta (ruke) i opća kategorija. Komesar takmičenja je bio Suvad Merdan.

U kategoriji paraplegije najbolji pojedinac je Šefik Čizmić (USK), u kategoriji natkoljena amputacija prvo mjesto je zauzeo Muamer Djan (BPK), kod kategorije potkoljene amputacije prvo mjesto je Rasim Cerić (KS), u kategoriji amputacije gornjih ekstremiteta Mirsad Alijagić (USK) i kod opće kategorije prvo mjesto je osvojio Senadin Haskić (SBK). Ekipno je najbolja ekipa SSRI USK, drugo mjesto SSRI SBK, treće mjesto SSRI KS. Najboljima su uručene medalje, diplome i pehari.

Malonogometna liga „Fojnica 2012“ - Uručene nagrade i priznanja
Hazim Čukle - Petak, 14.12.2012, 21:06
Klikni za više fotografijaSmajlovići šampioni
U Fojnici se već drugu godinu igra Općinska malonogometna liga. Ove godine su u ligi učestvovale ekipe iz svih mjesnih zajednica Fojnice, izuzev MZ Pridola, čija ekipa nije bila u mogućnosti da učestvuje u takmičenju. Ligu je vodila ekipa sportskih entuzijasta: Muhamed Huzbašić, Tomislav Bošnjak, Aziz Hurem i Adem Fejzić. Odigrano je 18 kola, na terenima u svim mjesnim zajednicama sa ukupno odigranih 96 utakmica. Učestvovalo je 164 nogometaša, sve su to sportisti rođeni u Fojnici.

Povodom završetka takmičenja su u diskoteci „Triumph“ u Fojnici najboljima su uručena priznanja i nagrade a sponzorima zahvalnice. Fair play ekipa sezone je ekipa „Šćitovo“. Najperspektivniji golman je Smajil Bureković iz ekipe „Prokos“ a najperspektivniji igrač sezone Renato Tuka iz ekipe „Otigošće“. Najbolji golman sezone je Nermin Pamić iz ekipe „Smajlovići“. Najbolji strijelac je Ivan Krajina iz ekipe „Šćitovo“ a najbolji igrač Admir Omerčević iz ekipe „Prokos“.

Za najbolju ekipu sezone Općinske malonogometne lige je proglašena ekipa „Smajlovića“ iz Smajlovića koja je i prvak ove lige. Drugo mjesto je osvojila ekipa „Gornja Mahala“iz Gornje Mahale a treće mjesto ekipa „Prokos“ iz Prokosa. Svim nagrađenim pojedincima su uručena priznanja, pehari i sportska oprema. Nakon završetka službenog dijela uslijedio je zabavni program uz muziku uživo do kasnih sati.

Deveti tradicionalni malonogometni Božićni turnir Fojnica '12 - Večeras preostale 3 utakmice četvrtfinala
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Petak, 14.12.2012, 09:48
Klikni za više fotografijaRaspored utakmica
Večeras ćemo doznati preostale tri momčadi koje će se pridružiti "Autodijelovima HS" u polufinalu Devetog tradicionalnog malonogometnog Božićnog turnira "Fojnica 2012".

13.12.2012 (rezultati)

Osmina finala
Bate Borisov - Bet Live 7:6
Veterinarska stanica Fojnica - Sveti Gromiljak 4:1

Četvrtina finala
Beer Bar Busovača - Autodijelovi HS 3:3 (3:5) nakon penala

14.12.2012 (raspored četvrtina finala)

19:30 Denicom Sarajevo - Mali Raj/Semko
20:30 Sofić doo Konjic - Bate Borisov
21:30 Veterinarska stanica Fojnica - Auootpad Šiljo/Caffe Miami

Napravili hranilice za srneću divljač
Hazim Čukle - Četvrtak, 13.12.2012, 13:30
Klikni za više fotografijaLovci Fojnice
Lovci Lovačkog društva „Divokoza“ vode brigu o divljači na području općine Fojnica. Protekle zime su redovno nosili sijeno, kukuruz, žito i voće do hranilica divljači po šumama oko Fojnice. Prije samih zadnih snjegova u jednoj od lovačkih sekcija društva, LS „Fojnica 2“ organizirana je radna akcija na izgradnji i postavljanju novih lovno tehničkih objekata, hranilice za srneću divljač. Kako smo saznali u planu je da svaka lovačka sekcija, a ima ih osam u Fojnici, izradi i postavi po dvije nove hranilice i solila za srneću divljač.

Iako su bili veoma hladni dani i niske temperature, to nije smetalo lovcima sekcije „Fojnica 2“ da na čelu sa predsjednikom LD „Divokoza“ Fojnica Mensurom Softićem zasuču rukave i krenu u akciju izrade hranilica za srneću divljač, koju su postavili na lokalitetu iznad Plana podno Matorca u pravcu Vrhova. Hranilice su urađene sredstvima lovaca ove sekcije. Tako spremno dočekuju zimu sa novim hranilicama u koje će donositi sijeno, kukuruz i ostalu zrnastu hranu za životinje, kao i voće, a tu su i nova solila.

Fojničani učestvovali na Osmom Balkanskom kupu u Novom Pazaru
Hazim Čukle - Četvrtak, 13.12.2012, 13:23
Klikni za više fotografijaPodmladak FK "Fojnica"
Početkom mjeseca decembra je u organizaciji Akademije fudbala „As“ iz Novog Pazara odigran Osmi međunarodni Balkan fudbalski kup na kome je nastupilo 1730 mladih fudbalera svrstanih u sedam starosnih kategorija iz 120 ekipa iz pet država. Novi Pazar kao domaćin je bio fudbalska Balkanska prestolnica, a 8. Balkan kup je otvorio gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović, koji je nakon pozdrava sve prisutne zamolio da podignu crvene kartone u znak borbe protiv nacionalizma i rasizma.

Utakmice su se igrale u Hali sportova u Novom Pazaru. Utakmice je pratio veliki broj gledalaca. Među učesnicima Balkan kupa su bili i mladi fudbaleri Fudbalskog kluba „Fojnica“ koji su imali solidan uspjeh. Pobjedili su Ibar iz Rožaja sa 7:0, Javor sa 2:0, izgubili od Partizana iz Beograda 2:0 i igrali nerješeno sa domaćinom Akademijom fudbala „As“ iz Novog Pazara 1:1.

Saša Matić gostovao u diskoteci „Triumph“
Hazim Čukle - Četvrtak, 13.12.2012, 13:15
Klikni za više fotografijaSaša u "Triumph"-u
U hladnoj decembarskoj noći sa sibirskom zimom u diskoteci „Triumph“ u Fojnici je gostovao Saša Matić. Ovaj mladi bosanski pjevač iz Drvara koji živi u Beogradu je dosta dobro napunio diskoteku „Triumph“ u Fojnici. Iako su bile ekstremno niske temperature i velike hladnoće koje su zahvatile ovaj dio BiH to nije smetalo ljubiteljima njegove pjesme i glasa da posjete Fojnicu.

Sreli smo ga u restoranu „Central“ u Fojnici gdje je odsjeo sa društvom da odmori, večera i da prenoći. Tu su bili sa njim njegov menadžer Branimir, prijatelj Marko i Ivica Ivo Anđelić -Venco. Nakon što je pojeo ćevape i popio pivo, Saša Matić nam je ispričao da poslije koncerta u Fojnici ide u Beograd gdje ima snimanje za novogodišnji program i sitnih poslića oko pripreme za odlazak u Ameriku...

pretraga novosti :: arhiva novosti