Nova verzija sajta
Umihana ima džinovski krompir
Hazim Čukle - Četvrtak, 20.12.2012, 13:12
Pročitano 234 puta
Klikni za više fotografijaUmihana sa krompirom
Nakon što smo nedavno pisali na Fojnica online da je poljoprivredni proizvođač Alija Hurem iz Pločari Polje u Fojnici iskopao na svom imanju džinovski krompir teži od jednog kilograma, javila nam se domaćica Umihana Akšamović iz naselja Dusina podno Pogorelice, koja je donijela krompir teži od dva kilograma. Džinovski krompir su kaže iskopali na svom imanju na Pogorelici na 1200 metara nadmorske visine ona i njen muž Vejsil. Krompir teži 2,30 kilograma, malo je kalirao, a iskopali su ga prije više od mjesec dana i čuvaju ga u kući.

Vlasnica džinovskog krompira Umihana nam je kazala da je sa svojim mužem Vejsilom zasijala tonu sjemenskog krompira, a da su i pored ovogodišnje velike suše iskopali oko 10 tona krompira.

„Sjeme agrija smo kupili u Rogatici i nismo se pokajali. Pognjojili smo stajskim đubrivom, bez hemije, zdrava organska hrana. Inače je sa područja Pogorelice u Fojnici najbolji krompir. Oboje smo nezaposleni i to nam je izvor prihoda. Imali smo nekoliko krompira težine preko jednog kilograma, ovaj je šampion sa 2,30 kilograma“, za Fojnica online je kazala Umihana Akšamović.

pretraga novosti :: arhiva novosti