Nova verzija sajta
Osnovan vokalni ansambl „Harmonija“ Fojnica
Hazim Čukle - Četvrtak, 20.12.2012, 23:04
Pročitano 253 puta
Klikni za više fotografijaAnsambl „Harmonija“
U sklopu Kulturno umjetničkog društva „1001 noć“ Fojnica postoji i vokalni ansambl koji broji 13 dama svojih članica, koje rade uz pratnju prof. Midhata Salčinovića. Ovaj ansambl čine: Alma Bulić, Nerka Čohadžić, Zijada Salihagić, Razija Buharalija, Azra Dević, Samira Mušinbegović, Mirsa Džafić, Sabina Vrabac, Habiba Hadžimjejlić, Rabija Topalović, Rahela Iličić, Murisa Karić i Sejda Salčinović.

Jedna od njih je i Alma Bulić koja nam je kazala: „Prije proteklog rata smo u Fojnici imali kulturnih zbivanja na visokom nivou, imali smo i veliki gradski hor koji je sa orkestrom brojao i po 40 članica. Nas nekoliko koje smo bile članice tog gradskog hora i koje smo završile muzičku školu smo odlučili da osnujemo vokalni ansambl, koji djeluje u sastavu KUD „1001 noć“ Fojnica. U fazi smo registracije vokalnog ansambla, on se zove vokalni ansambl „Harmonija“ Fojnica. Probe su nam dva puta sedmično, same se finansiramo, imamo obećanja da će nam i drugi pomoći.

Radimo obrade sevdalinki i drugih muzičkih žanrova u tri glasa. Osnovani smo u februaru ove godine a do sada smo nastupali na raznim manifestacijama kao što su Dan općine Fojnice, „Susreti Zija Dizdarević“, festival vokalnih ansambala u Tuzli, nastup smo imali i u Turskom kulturnom centru „Yunus Emre“ u Fojnici kao i na promociji jedne knjige u istom centru. Polovinom mjeseca decembra smo nastupile u Saudijskom kulturnom centru u Sarajevu povodom moje izložbe umjetničkih radova fuzijom stakla“, kazala je za Fojnica online Alma Bulić.

pretraga novosti :: arhiva novosti