Nova verzija sajta
Predstavnici umirovljenika Dubrovačko - Neretvanske županije posjetili Fojnicu
Hazim Čukle - Petak, 14.12.2012, 21:25
Pročitano 246 puta
Klikni za više fotografijaDruženje u Fojnici
Desetak godina traje kako menadžment RRC „Fojnica“ iz Fojnice ima dobre odnose i plodnu saradnju sa Maticom umirovljenika Republike Hvatske. Plod te dobre saradnje je potpis ugovora po kojem svake godine u Fojnicu organizirano u grupama od početka mjeseca oktobra do kraja mjeseca aprila dolazi veliki broj umirovljenika iz Hrvatske na desetodnevni odmor i rehabilitaciju. Saradnja je nastavljena i ove godine. Krajem kalendarske godine predstavnici županijskih udruga posjećuju Fojnicu i obnavljaju tu saradnju.

Tako je i nedavno u Fojnicu stigla grupa od dvadesetak predstavnika umirovljenika gradova Dubrovačko - Neretvanske županije u Hrvatskoj na čelu sa predsjednikom Matice umirovljenika ove županije Ivanom Šunjićem. Za vrijeme trodnevnog boravka u Fojnici gosti iz Hrvatske su posjetili Rekreacijski centar „Brusnica“, knjižnicu i muzej Franjevačkog samostana u Fojnici, stari dio grada Fojnice itd.

Jedno od svojih druženja sa menadžmentom RRC „Fojnica“ iz Fojnice su imali u etno prostoru restorana „Central“ gdje su uživali u fojničkoj kuhinji.

Predsjednik Matice umirovljenika ove županije iz Hrvatske Ivan Šunjić je tom prilikom za Fojnica online kazao: „Došli smo u Fojnicu da tradicionalno obnovimo dogovore za 2013. godinu, kao što to radimo svake godine, da se naši odnosi još bolje obnove i realiziraju posjetama naših umirovljenika Fojnici tokom godine.

Kontinuirano se broj posjeta naših umirovljenika povećava sa novim ljudima, koji nakon toga prezentuju blagodeti banjskog liječilišta u Fojnici našim građanima u županiji. Tako i pored recesije od 5-10 autobusa samo iz naše Županije u tom periodu posjeti Fojnicu. Zadovoljni su prijemom i ambijentom i svime što se događa tokom njihovog boravka u Fojnici. Posebno se osjeti pomaci na kvaliteti medicinske terapije, naši umirovljenici odlaze kući zadovoljni i sretni, nadamo se da će to u buduće bit još bolje.".

pretraga novosti :: arhiva novosti