Nova verzija sajta
Malonogometna liga „Fojnica 2012“ - Uručene nagrade i priznanja
Hazim Čukle - Petak, 14.12.2012, 21:06
Pročitano 211 puta
Klikni za više fotografijaSmajlovići šampioni
U Fojnici se već drugu godinu igra Općinska malonogometna liga. Ove godine su u ligi učestvovale ekipe iz svih mjesnih zajednica Fojnice, izuzev MZ Pridola, čija ekipa nije bila u mogućnosti da učestvuje u takmičenju. Ligu je vodila ekipa sportskih entuzijasta: Muhamed Huzbašić, Tomislav Bošnjak, Aziz Hurem i Adem Fejzić. Odigrano je 18 kola, na terenima u svim mjesnim zajednicama sa ukupno odigranih 96 utakmica. Učestvovalo je 164 nogometaša, sve su to sportisti rođeni u Fojnici.

Povodom završetka takmičenja su u diskoteci „Triumph“ u Fojnici najboljima su uručena priznanja i nagrade a sponzorima zahvalnice. Fair play ekipa sezone je ekipa „Šćitovo“. Najperspektivniji golman je Smajil Bureković iz ekipe „Prokos“ a najperspektivniji igrač sezone Renato Tuka iz ekipe „Otigošće“. Najbolji golman sezone je Nermin Pamić iz ekipe „Smajlovići“. Najbolji strijelac je Ivan Krajina iz ekipe „Šćitovo“ a najbolji igrač Admir Omerčević iz ekipe „Prokos“.

Za najbolju ekipu sezone Općinske malonogometne lige je proglašena ekipa „Smajlovića“ iz Smajlovića koja je i prvak ove lige. Drugo mjesto je osvojila ekipa „Gornja Mahala“iz Gornje Mahale a treće mjesto ekipa „Prokos“ iz Prokosa. Svim nagrađenim pojedincima su uručena priznanja, pehari i sportska oprema. Nakon završetka službenog dijela uslijedio je zabavni program uz muziku uživo do kasnih sati.

pretraga novosti :: arhiva novosti