Nova verzija sajta
U susret Božiću
Hazim Čukle - Utorak, 11.12.2012, 13:08
Pročitano 127 puta
Klikni za više fotografijaU susret Božiću
Već četiri godine se tradicionalno povodom dolazećeg velikog katoličkog blagdana Božića u Fojnici održava manifestacija „U susret Božiću“ uz bogat kulturno vjerski, zabavni i sportski program, koji je počeo prve nedjelje Adventa i traje do Božića. Vanja Oroz, jedna od organizatora ovogodišnje manifestacije „U susret Božiću“ Fojnica nam je kazala da ovogodišnju manifestaciju organiziraju mladež HDZ-a Fojnica uz pomoć udruženja „La Verna“, FRAMA i OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Fojnica.

„Ovdje smo evo već drugu nedjelju na platou ispred zgrade Općine Fojnica, gdje se okupilo par stotina vjernika. Iako su veoma niske temperature nama ne smeta da napravimo dobar program. Tu na štandovima imamo naša tradicionalna jela te kuhano vino i rakiju, čaj, kao i kolače. Tu su i ručni radovi korisnika Zavoda „Drin“ i „Bakovići“ Fojnica, izložba je i prodajnog karaktera. Evo imali smo i recitacije najmlađih, djece predškolskog uzrasta, koje je za ovu prigodu pripremila teta Dajana.

Naredne subote imamo predstavu u kino dvorani a u nedjelju opet ovdje ispred zgrade Općine Fojnica imamo druženje. Nekoliko dana prije Božića imati ćemo i veliki humanitarni Božićni koncert za ugrožene obitelji Fojnice. Pred Božić ispred crkve Franjevačkog samostana ćemo imati i žive božićne jaslice, po prvi put u Fojnici. A pred sam Božić organizirati ćemo badnje veče u naselju Luke u Gojevićima. Deveti put se tradicionalno igra i malonogometni božićni turnir“, kazala je z Fojnica online Vanja Oroz.

pretraga novosti :: arhiva novosti