Nova verzija sajta
Zavod „Drin“ obilježio 57 godina postojanja i rada
Hazim Čukle - Srijeda, 07.11.2012, 21:19
Pročitano 201 puta
Klikni za više fotografijaModna revija
Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica „Drin“ Fojnica ovih dana slavi 57 godina svog rada i postojanja. Tim povodom je održano nekoliko kulturno sportskih i zabavnih manifestacija. Odigrana su i dva turnira pod nazivom „Sport za sve“ u stonom tenisu koji se igrao u prostorijama hotela „Reumal“ i košarkaški turnir koji se igrao u sali O.Š. „Muhsin Rizvić“ u Fojnici. Učestvovali su Zavod „Drin“ i Zavod „Bakovići“ iz Fojnice, Zavod „Pazarić“ Pazarić, Udruženje „Oaza“ Sarajevo i učenici O.Š. „Muhsin Rizvić“ Fojnica.

U sklopu obilježavanja 57. godišnjice Zavoda „Drin“ Fojnica priređena je i modna revija pod nazivom „Ljepši svijet“ dizajnerke Jasne Mandić iz Fojnice koja je kreirala sve modele, a urađeni su u radionicama Zavoda, nosili su ih korisnici Zavoda „Drin“, na crvenom tepihu u prepunoj sali „Reumala“ u Fojnici. Predstavili su se i članovi muzičke i recitatorske sekcije Zavoda“Drin“. Prije početka modne revije direktorica Zavoda „Drin“ Fojnica dr. Samiha Hodžić Elmasbegović je pozdravila sve prisutne i tom prilikom kazala:

„Praznik kao praznik, uvijek je povod da se prisjetimo nekih dobrih stvari koje su urađene u proteklom periodu, ali mi ne želimo i nije nam cilj da ovo obilježavanje 57. godišnjice Zavoda „Drin“ bude to. Cilj nam je da skrenemo pažnju šire javnosti na ono što radimo u Zavodu, a radimo čini nam se mnoge dobre stvari i želimo da zaista skrenemo pažnju na to koliko se i na koji način briga o našim korisnicima u našem Zavodu sprovodi. Sve naravno u skladu sa silnim konvencijama koje je BiH-a kao naša država potpisala“, kazala je direktorica Hodžić Elmasbegović i istakla:

„Vrlo je važno da kažem da u Fojnici živi, u dva zavoda koja egzistiraju na području ove općine oko hiljadu novih, drugih i drugačijih sugrađana. U našem zavodu 520, u Zavodu Bakovići nešto manje. Dio su ove sredine bez obzira što su formalno građani nekih drugih sredina, širom BiH-e. Pripremili smo performans u kojem želimo da pokažemo rad naših radionica povodom obilježavanja ovog jubileja“.

pretraga novosti :: arhiva novosti