Nova verzija sajta
Malonogometni bajramski turnir Fojnica 2012
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 29.10.2012, 21:45
Pročitano 249 puta
Klikni za više fotografijaNajmlađi igrač turnira
Povodom Kurban bajrama u sali O.Š. „Muhsin Rizvić“ u Fojnici je u organizaciji Udruženja za sport, ekologiju i kulturu „Respect“ Fojnica odigran „Malonogometni bajramski turnir Fojnica 2012“. Nastupile su 24 ekipe u kategorijama od prvog do petog, od petog do osmog razreda osnovne škole i srednjoškolci. Učestvovaloje preko 280 mladih nogometaša.

U kategoriji od prvog do petog razreda ekipno prvo mjesto je osvojila ekipa „Respect“ Gojevići. Najboljim igračem turnira u ovoj kategoriji je proglašen Luciano Bošnjak a golman Dominik Tuka, oba iz ekipe „Respect“. Kod kategorije od petog do osmog razreda pobjednik je ekipa „Real“ iz Fojnice. Najbolji igrač turnira u ovoj kategoriji je Alija Mehić a golman Tarik Kadrić, oba iz ekipe „Ostružnica“.

U kategoriji srednjoškolaca pobledila je ekipa „Bet –Live“ Fojnica a najboljim igračem proglašen je Davor Babić, a golmanom Josip Šimunić, oba iz ekipe „Bet-Live“ Fojnica. Najmlađi igrač turnira je 6 godišnji Eman Huseinović koji je nastupio za ekipu „Prokos“ a inače je iz Sarajeva. Nagrađeni su pobjedničke ekipe i pojedinci vrijednim nagradama u svim kategorijama.

Na kraju je direktor „Bajramskog malonogometnog turnira Fojnica 2012“ Adnan Koljši zahvalio svima koji su pomogli u organizaciji ovog turnira a najviše predsjedniku Udruženja „Respect“ Peri Tomičiću koji živi i radi u Minhenu u Njemačkoj i jednom od organizatora Miroslavu Bošnjaku – Mirači i tom prilikom dodao:

„Cilj turnira je druženje djece, komšija koji žive u Fojnica i da sve protekne u fair play tonu, tako je i bilo. Sva djeca su počašćena sokovima i kolačima, turnir je bio besplatnog karaktera“.

pretraga novosti :: arhiva novosti