Nova verzija sajta
Fojničani otputovali u uzvratnu posjetu Novom Pazaru
Hazim Čukle - Subota, 20.10.2012, 21:54
Pročitano 170 puta
Klikni za više fotografijaFK „Fojnica“
Fudbaleri, stručni štab i članovi Uprave Fudbalskog kluba „Fojnica“ iz Fojnice, njih trideset, su jučer otputovali u trodnevnu uzvratnu posjetu prijateljskoj ekipi FK „Novi Pazar“ iz istoimenog grada u Srbiji. Prijateljstvo ova dva fudbalska kluba je sklopljeno prije nekoliko godina i kao plod te saradnje su uzajamne posjete jedni drugima, a gosti iz Novog Pazara su ljetos posjetili Fojnicu, gdje su bili i učesnici tradicionalnog memorijalnog nogometnog turnira „Kenan Memija“ u Fojnici.

Po riječima sekretara FK „Fojnice“ iz Fojnice Nevresa Jemendžića, fojničani će tokom boravka u Novom Pazaru biti gosti na fudbalskoj utakmici Jelen super lige Srbije između FK „Novi Pazar“ i OFK „Beograd“, a sutra će se u prijateljskom meču sastati ekipe domaćina Novog Pazara i Fojnice.

„Za vrijeme boravka u Novom Pazaru, pokrenut ćemo inicijativu o izradi jednog velikog projekta Omladinskog fudbalskog kampa za narednu godinu, koji bi se održavao u Fojnici. Partner tog Omladinskog kampa bi bio FK „Novi Pazar“ iz Novog Pazara, a obavili smo i razgovore sa upravom FK „Ibar“ iz Rožaja u Crnoj Gori, tako da bi taj projekat imao regionalni karakter“, kazao je za Fojnica online sekretar kluba Nevres Jemendžić.

pretraga novosti :: arhiva novosti