Nova verzija sajta
Osmi memorijal "Gerd Wagner"
Hazim Čukle - Četvrtak, 11.10.2012, 22:58
Pročitano 255 puta
Klikni za više fotografijaPobjednici, ekipa "Respect"
U organizaciji Udruženja za sport, ekologiju i kulturu „Respect“ Fojnica je u sali OŠ „Muhsin Rizvić“ u Fojnici odigran Osmi memorijalni malonogometni turnir „Gerd Wagner“ koji se igra u čast Gerd Wagnera koji je život izgubio kao zamjenik tadašnjeg Visokog predstavnika u BiH 17. septembra 1997. godine u helikopterskoj nesreći nadomak Prokoškog jezera, gdje su osim njega poginulo još 11 visokih dužnosnika Međunarodne zajednice.

Učestvovalo je osam ekipa iz Fojnice, Visokog, Sarajeva i Zenice, dječaci od 1999 – 2000 godište. U predfinalnom susretu odigrana je utakmica veterana ambasade Njemačke u BiH i veterana Fojnice. Pobjedila je ekipa ambasade Njemačke sa 7:5. U finalu memorijala su se sastale ekipe NK „Respect“ Fojnica i ŠF „Šampion“ Sarajevo. Pobjedili su fojničani rezultatom 6:0.

Zanimljivo je da kako je kazao lider NK „Respecta“ Fojnica Adnan Koljši da su njegovi mladi nogometaši pobjednici turnira iz svih mjesnih zajednica općine Fojnica, da na ovom memorijalu nijednu utakmicu nisu izgubili, dali su 28 golova, a nijedan primili. Zahvalio je i predsjedniku udruženja Peri Tomičiću, koji živi i radi u Minhenu (Njemačka), na svesrdnoj pomoći oko odigravanja ovog memorijalnog turnira.

Najbolji strijelac turnira je Haris Aletić, najbolji golman Jasmin Kršić, najbolji igrač Adem Kršić, najperspektivniji igrač Domagoj Bošnjak svi iz pobjedničke ekipe. Najmlađi igrač turnira je Admir Meša iz FK „Fojnica“. Pobjednicima i pojedincima su pripale vrijedne nagrade.

pretraga novosti :: arhiva novosti