Nova verzija sajta
Vehida Gunića posjetio naš najpoznatiji živući pisac Abdulah Sidran
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 01.10.2012, 17:31
Pročitano 158 puta
Klikni za više fotografijaVehid i Abudulah
U prvoj polovini mjeseca septembra poznati novinar, književnik, putopisac i voditelj Vehid Gunić je operisan u bolnici „Abdulah Nakaš“ u Sarajevu, gdje se ovih dana oporavlja. Kazao nam je da ga svakodnevno brojni dragi prijatelji i prijateljice.

„Prije par dana, iako i sam bolestan, iako je imao tog dana svoju predstavu „Veče sa Sidranom“ u Kamernom teatru 55 u Sarajevu, posjetio me i moj prijatelj Abdulah Sidran.

Abdulah Sidran pokatkad i za sebe i za mene kaže da smo mi Titina komunistička pastorčad. Ipak, za svaki slučaj, nad mojom bolesničkom posteljom zamolio je dragog Allaha da me još ne uzima, jer sam njemu, slavnome piscu mome ahbabu Sidranu još veoma potreban, evo tog trenutka“, kazao je uvijek spreman na šalu Vehid Gunić i dodao:

„Početkom mjeseca aprila ove godine izašla mi je knjiga antologija sevdalinki, koju sam posvetio mom unuku Adinu. Ogromna knjiga na 900 stranica, važna je i jedinstvena knjiga sa notnim zapisima i sa mnogo činjenica o sevdalinkama. To je moje životno djelo u njoj sam obradio oko 700 sevdalinki, tu su portreti najvažnijih autora i interpretatora“ kazao je Vehid Gunić za Fojnica online.

pretraga novosti :: arhiva novosti