Nova verzija sajta
Sanela Redžić na pripremama u Fojnici
Hazim Čukle - Srijeda, 29.08.2012, 08:17
Pročitano 201 puta
Klikni za više fotografijaSanela Redžić
U Fojnici se na pripremama za Paraolimpijske igre u Londonu nalazila Sanela Redžić koja je član Atletskog invalidskog kluba „Čelik“ iz Zenice. Jedina je takmičarka koja je sa reprezentacijom BiH u sjedećoj odbojci otputovala na takmičenje u London. Trenirala je u Fintess klubu „Rade“ Fojnica i na pomoćnom terenu FK „Fojnica“, gdje joj je njen klub iz Zenice napravio poligon za bacanje kugle.

Kazala nam je da trenira već dvije godine sa trenerom Mehmedom Skenderom, da je ove godine bila na otvorenom prvenstvu Zagreba gdje je osvojila drugo mjesto, a na otvorenom prvenstvu Češke je bila prva, dok je na prvenstvu Evrope osvojila bronzu.

„Tu sam bila spojena sa kategorijama F 40, F 42 i F 44, a ja sam F 42 kategorija znači visoka mutacija. Već prije dvije godine sam ispunila olimpijsku normu. Šesnaesti dan sam u Fojnici, odlično sam pripremljena, u punoj sam formi i očekujem dobar rezultat i neku od medalja.

Rekreativno sam se počela baviti atletikom, gdje sam učestvovala na općinskim, kantonalnim i državnim takmičenjima i često bila prva. Trener me zvao nekoliko puta, na kraju sam odlučila da probam i gdje god sam bila na međunarodnim takmičenjima osvajala sam medalje. Moj zvanični lični rekord je 8,75, međutim na treninzima bacam i više“, za Fojnica online je kazala Sanela Redžić.

pretraga novosti :: arhiva novosti