Nova verzija sajta
Otvoren Caffe klub za korisnike Zavoda „Bakovići“
Hazim Čukle - Četvrtak, 26.07.2012, 09:09
Pročitano 300 puta
Klikni za više fotografijaSvečano otvaranje
Presjecanjem vrpce koju su presjekli Federalni ministar rada i socijalne politike Vjekoslav Čamber, ravnateljica Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica „Bakovići“ Fojnica dr Nada Sušić Sijerčić i korisnica Ana Jukić svečano je u krugu zavoda otvoren Caffe klub za korisnike ove ustanove. Svečanosti su prisustvovali ministar Vjekoslav Čamber, predstavnici ministarstva zdrastva i socijalne politike SBK, članovi Upravnog i Nadzornog odbora Zavoda „Bakovići“, predstavnici nekoliko sličnih ustanova, korisnici i uposlenici ove ustanove.

Ravnateljica dr Nada Sušić Sijerčić je tom prilikom kazala: „Otvaranje ovog Caffe kluba u krugu Zavoda „Bakovići“ je samo jedna od aktivnosti koje smo započeli od prije par godina za bolji način života i kvalitetniji boravak ljudi u ovakvoj instituciji. Novčana sredstva smo dobili i ovaj projekat osmislili i realizovali uz potporu Federalnog ministarstva rada i socijalne politike od kojeg smo imali bezrezervnu podršku. Imali smo jedan stari objekat slične namjene koji nije bio adekvatan, ne samo prostorno nego i svojom pozicijom.

Objekat je napravljen po svim standardima i normama.Vrijednost projekta je oko 60 hiljada KM, nadamo se da će nas Federalno ministarstvo rada i socijalne politike i dalje podržavati jer imamo još projekata i ideja. Radost svih 375 korisnika koliko ih boravi u ovoj ustanovi, kao i nas djelatnika koji ovdje radimo je otvaranje ovog objekta, mislim da je ovo postignut pravi pozitivan efekat za sve“.

Ana Jukić iz Gojevića Fojnica je jedna od korisnica i jedna od dvoje korisnika koji će raditi u ovom Caffe klubu Zavoda „Bakovići“ je kazala da je raduje otvaranje novog objekta Caffe kluba za korisnike. „Ovo je bolji, noviji i veći objekat, udobniji je jer ima prostor za pušaće i nepušaće, a smješten je u lijepoj prirodi kruga Zavoda“, kazala je za Fojnica online korisnica Ana Jukić.

pretraga novosti :: arhiva novosti